Zlatan missade PSG:s träning

FOTBOLL

Zlatans skada oroar
PSG: ”Vi hoppas...”

PARIS. Zlatan Ibrahimovics skada oroar PSG som möter nykomlingen Ajaccio i helgen.

Svensken stod över torsdagens träning och syntes inte till.

– Jag hoppas att han är tillbaka tills dess, det är viktigt att han inte missar början av säsongen, då man hittar rytmen och samspelet, säger lagkamraten Clément Chantôme till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic missade onsdagens landskamp mot Brasilien på grund av den fotskada han ådrog sig i ligapremiären mot Lorient förra helgen.

Enligt landslagets pressansvarig Hans Hultman rör det sig om en svullnad i foten efter en ren stämpling, och utsikterna att han kan spela i helgen är skapligt goda.

Men i PSG var man på torsdagseftermiddagen fortfarande osäker och ville inte uttala sig.

”Viktigt att han inte missar matcher”

– Vi har inte blivit informerade än, men jag hoppas han kan spela. Det är viktigt i början att han inte missar matcher, för att komma in i det och hitta rytmen, säger Chantôme till Sportbladet och fortsätter:

– Han är en stor spelare. Jag hade sett honom göra så mycket spektakulära saker på tv att det nästan verkade normalt när han kom hit. Han har uppträtt som en riktig ledare sedan han kom till klubben, och det var viktigt att han fick en bra start, säger Chantôme, som är medveten om risken att klubben blir beroende av sitt nyförvärv.

Thiago Silva befann sig på plats men vid sidan av. Någon Zlatan syntes dock inte till.

– Det är en risk alla lag löper med sina stjärnor, Barcelona har samma situation med Messi. Zlatan är den störste spelare vi har haft här, visst, Pauleta var stor åp sin tid, men det här är på en annan nivå. Det är klart att vi snabbt spelar bollen på Ibra, han är otroligt bra på att behålla den, säger Chantôme.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1