Skrällen: Går till Southampton

FOTBOLL

Jagades av flera toppklubbar – men väljer nykomlingen

Foto: 31 augusti Bolognas mittfältare Gaston Ramirez väljer Southampton.

Gaston Ramirez, 21, är på väg till Premier League.

Men han hamnar varken i Liverpool eller Tottenham – han är överens med Southampton.

– Sanningen är att ja, nu tror jag att jag flyttar, säger Ramirez till Corriere dello Sport.

Gaston Ramirez, 21, har varit en av de mest jagade spelarna i Serie A. Den 21-årige uruguayanen värvades till Bologna 2010 och har varit deras kanske mest lysande stjärna de senaste säsongerna. I somras var han även del i Uruguays OS-lag och lovordades från flera håll. Ramirez har jagats av flera europeiska toppklubbar under en lång tid och bland intressenterna kan nämnas Liverpool, Tottenham, Inter och Juventus. Nu har spelaren gjort sitt val och det blir ingen av de tidigare favoriterna. Gaston Ramirez ser nämligen ut att spendera de kommande åren i Southampton.

”Överens med Southampton”

– Sanningen är att ja, nu tror jag att jag flyttar. Bologna har kommit överens med Southampton och det återstår bara några detaljer, men överenskommelsen är i princip klar, säger Ramirez till Corriere dello Sport.

Nykomligen i Premier League uppges betala 15 miljoner euro, knappt 125 miljoner kronor, för Ramirez. Hans personliga kontrakt ska enligt Gazzetta dello Sport vara värt 2,5 miljoner euro, ungefär 20 miljoner kronor, per säsong och sträcker sig över fyra säsonger.

– Den engelska klubben har kommit överens med mig, det är det klassiska erbjudandet som du inte kan tacka nej till för mig personligen och för min familj, säger spelaren.

ARTIKELN HANDLAR OM