Ferguson: van Persie tillgänglig på måndag

FOTBOLL

Kan göra debut redan på måndag

I går blev den kontroversiella övergången klar.

Nu kan Robin van Persie debutera redan mot Everton.

– Jag är säker på att han är tillgänglig för måndagens match, säger Sir Alex Ferguson.

Foto: Ferguson.

I går fick månader av spekulationer sitt slut när Arsenal och Manchester United bekräftade att de är överens om Robin van Persie. Den 29-årige skyttekungen lämnar Arsenal för ett fyraårskontrakt med Premier League-rivalen.

– Han är på väg från London för en läkarundersökning senare i eftermiddag. Vi hoppas att allting går enligt planen. Hans agent förhandlar med David Gill just nu. Det är jättebra att få en spelare av Robin van Persies kaliber in i truppen. Jag är väldigt nöjd, säger Sir Alex Ferguson till brittisk press.

”Börjar närma oss 1999”

Robin van Persie vann skytteligan med sina 30 mål i Premier League den gångna säsongen. Bakom honom kom Wayne Rooney på 27 mål. Nu bildar de anfallspar.

– De (Wayne Rooney och Robin van Persie) är två fantastiska spelare och det kommer att vara underbart att ha dem båda. Det ger oss mer styrka och alternativ där uppe, säger Ferguson och fortsätter:

– 1999 hade jag Yorke, Cole, Sheringham och Solskjaer, de fyra bästa anfallarna i Europa. Vi börjar närma oss det.

Ferguson avslöjar också att van Persie kan debutera redan på måndag mot Everton.

– Vi hoppas att allting blir klart, men ibland tar läkarundersökningen lite längre tid. Jag är säker på att han kommer att vara tillgänglig för måndagens match, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM