Kalmar FF

Drömmålet

Av: 

Ulrik Sandebäck

FOTBOLL

16-årige Hallberg hjälte – efter Messi-mål: ”Underbart”

Foto: Supertalang 16-årige Melker Hallberg dunkade in segermålet mot Elfsborg. Därmed blev han allsvenskans fjärde yngsta målskytt genom tiderna.

Allsvenskan lever.

Tacka en 16-åring från ­Ljungbyholm för det.

– Jag fick till en kalasträff. Underbart att få se den bollen gå in, säger Kalmar FF:s Melker Hallberg efter att ha sänkt ­Elfsborg i 88:e minuten.

Melker Hallberg, 16 år, är yngst i serien – men inte tidernas yngste målskytt i Allsvenskan. Där hamnar han ”bara” som fyra (se listan här intill). Men den ”rekordmissen” bryr sig Hallberg inte om.

Han njuter – med all rätt – mest över sitt första allsvenska mål.

– Jag såg att Måns Söderqvist ­hade bollen och när han passade mig tänkte jag bara att jag måste utmana. Jag utmanade och kom in i banan och sedan fick jag en kalasträff. En sådan som man känner direkt att den ska gå i mål. Det var riktigt kul att se den gå in, säger Melker Hallberg som precis som vanligt är hur lugn och cool som helst.

Genombrott mot Häcken

Hur ska du fira det här målet?

– Mina föräldrar har precis kört mig till min lägenhet, så jag sitter själv här nu. Förhoppningsvis kommer en kompis ­sedan, men det blir lugnt.

Melker Hallberg, som nyligen gick ut första året på gymnasiet, fick sitt genombrott redan i hemmamatchen mot Häcken i våras. Då låg han bakom samtliga tre mål. Sedan dess har Hallberg fått medverka i ytterligare fyra matcher.

”Bara in och gasa”

– Det är bara in och gasa när jag väl får chansen. Får jag inte chansen, då kämpar jag på ändå. Det är Nanne som tar ut laget och jag är glad varje gång jag får speltid. Jag känner mig i bra form och hade två bra lägen även i Europa League, fast då missade jag.

Ni gjorde säsongens bästa match, känns det som Kalmar FF är på rätt väg?

– Det tycker jag. Den här prestationen tar vi med oss och segern ger oss ännu bättre självförtroende, säger Hallberg med ett leende.

16-åringen som skrev in sig på plats fyra över tidernas yngsta målskytt i allsvenskan.

Men frågan är om någon annan 16-åring har gjort något så viktigt och så snyggt.

Klart tveksamt.

En sak är i alla fall säkert – Hallberg såg till att Allsvenskan ”lever” i halvtid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Melker Hallberg

Allsvenskan i fotboll