Uppgifter: ”Peking” ute efter Jordan Larsson

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Jordan Larsson kan vara på väg mot en återkomst till allsvenskan.

Enligt Expressen vill IFK Norrköping köpa loss anfallaren från NEC Nijmegen.

– Vi får se vad som händer de kommande veckorna, säger agenten Michael Jansens till tidningen.

Efter Helsingborgs degradering till superettan för ett år sedan lämnade Jordan Larsson klubben och skrev på för NEC Nijmegen i den nederländska högstaligan.

Men tiden utomlands har inte blivit vad Larsson hoppats på. Nijmegen åkte ur Eredevisie i våras och spelar nu i andradivisionen, och den 20-åringen anfallaren har fått nöta mycket bänk.

– Något måste hända för att jag ska stanna. Jag kom inte dit för att sitta på bänken i högstaligan och absolut inte i andraligan, sa Larsson till Helsingborgs Dagblad i oktober.

”Jordan ska inte sitta på bänken”

Och kanske är någonting på väg att hända nu. Expressen skriver att IFK Norrköping, sexa i allsvenskan den gångna säsongen, är mycket angelägna om att locka hem Jordan Larsson.

En första kontakt ska vara tagen, skriver tidningen.

– Det är ganska enkelt. Just nu fokuserar Jordan helt och håller på NEC Nijmegen, inget annat. Han gjorde mål för svenska U21-landslaget och det är normalt att det ryktas om en del klubbar när det handlar om en så pass bra spelare, säger hans agent Michael Jansens till Expressen.

På frågan om IFK Norrköping vill köpa loss Larsson, svarar Jansens:

– Jag kommenterar ingenting kring intresset. Det är fortfarande tidigt men vi får se vad som händer de kommande veckorna. Jordan ska inte sitta på bänken i andraligan i Holland. Men vi ska sätta oss ner med klubben och höra vad de vill och sedan höra vad Jordan själv vill.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM