Isaksson på väg tillbaka

FOTBOLL

Landslagsmålvakten har börjat träna igen

REYKJAVIK

Andreas Isaksson, 25, missade EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island.

Men nu är målvakten på väg tillbaka efter knäskadan.

- Jag joggade för första gången i dag (läs i går), säger han.

Foto: frisk Andreas Isakssons knäskada har nu gett med sig. I går sprang han för första gången efter skadan.

Det har på många sätt varit en bedrövlig säsong för Andreas Isaksson, som har slitit med flera olika skador.

Före VM-slutspelet hade han först problem med ryggen. Sedan drabbades av en hjärnskakning efter att han fått ett skott i ansiktet på träning. Det gjorde att han missade premiärmatchen i turneringen.

Sedan han anslöt till Manchester City från franska Rennes har problemen fortsatt. Det började med en fotskada. När han väl foten blev frisk åkte han på en knäskada som fortfarande håller honom borta från spel. Det börjar dock ljusna.

Tre veckor kvar

- Jag joggade för första gången i dag (läs i går) och det känns skönt. Jag är lite öm ibland i vissa lägen, men det är på väg åt rätt håll. Om tre veckor ska jag kunna träna vanligt igen han till Sportbladet.

Sker läkningen som planerat?

- Det är enligt tidsplanen. De räknade med 6-8 veckor innan jag skulle vara tillbaka och nu har det gått tre veckor. Jag har inte behövt göra några fler kontroller. Allt är positivt så här långt.

På grund av skadorna har Andreas Isaksson inte kunnat vara med i någon av Sveriges fyra EM-kvalmatcher som spelats under hösten.

Hur kändes det att missa matcherna mot Spanien och Island?

- Det är inte speciellt kul. Jag vill ju spela. Det är tungt att inte få vara med. Men så är det ju med skador, det är bara att acceptera.

Inga tv-bilder

I Andreas Isakssons frånvaro har målet vaktats av Rami Shaaban. Han gjorde en strålande insats mot Spanien, men såg något darrigare ut mot Island.

- Jag har inte sett några tv-bilder från någon av tv-matcherna, men jag har förstått att det gick bra för Rami i Spanienmatchen, säger Isaksson som fått rapporter från Kim Källström och Erik Edman efter de två kvalmatcherna.

Fyra raka segrar gör att Blågult är på god väg mot EM.

- Jo, det ser bra ut. Men det är 12 kvalmatcher som ska spelas och det är långt kvar. Det avgörs antagligen till våren. Då har vi ett par tuffa matcher bland annat mot Danmark.

Michael Wagner, Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM