Grattis, Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det första laget med vinnande trend tar hem det”

HALMSTAD. AIK missade chansen att rycka i toppen, nu är allt upplagt för Djurgården.

– De kommer säkert också att tappa poäng, säger Kenny Pavey efter 2–2 mot Halmstad.

Sex lag inom två poängs marginal, den rekordjämna allsvenskan fortsätter. Även om Djurgården i kväll har chansen att göra ett ryck så tror Kenny Pavey inte på något snabbt avgörande.

– Som den här säsongen har gått så. Ledarlaget växlar hela tiden, så det första laget som kommer in i en vinnande trend kommer ta hem ligan.

Vilka är era värsta konkurrenter tror du?

– Jag vet inte. Kan bli vilket som helst av de här sex lagen. Topplagen byter plats hela tiden. Det var ju inte länge sen det pratades om Hammarby, Malmö och Helsingborg som mästare. Nu är de ju inte ens på plan.

”Så typiskt mig”

Paveys största problem är dock det gula kort han drog på sig i en duell med Martin Fribrock. En varning som gör att han missar derbyt mot Djurgården.

– Det är så typiskt mig. Jag har bara fått två varningar i år, och så drar jag förstås på mig en tredje precis inför derbyt. Det är ju inte ens en varning, det är ju inte så att jag drar till honom med en armbåge. Men jag skyller på Jimmy (Tamandi). Jag skrek på honom efteråt, det var en riktigt dålig passning jag fick.

Blev förtvivlad

Men Peter Fröjdfeldt tvekade aldrig, och Pavey blev helt förtvivlad när han insåg vad han ställt till med.

– Derbyt är årets viktigaste match. Och med tanke på situationen i tabellen så är det tre gånger viktigare än normalt. Och så får jag inte vara med.

Arga vänner

Dessutom måste han nu förklara sin varning för arga familjemedlemmar och vänner som sedan länge bokat resa för att åka över till Stockholm och se på derbyt med Pavey på plan.

– De kommer inte att bli glada. Jag får stänga av mobilen i kväll, annars kommer de ringa och skälla på mig hela tiden. Jag får sitta och kolla på matchen med dem. Fast jag lär inte ha några naglar kvar efteråt, det är så nervöst att sitta på läktaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN