Publicerad:
Uppdaterad:

AIK: Dulee vet vad som gäller

Publicerad:
Uppdaterad:

Erbjuds drömlön av Maccabi – kan tvingas kvar

Dulee Johnson erbjuds två miljoner av Maccabi Tel Aviv för ett år, enligt tidningen Punkt SE.

Det lukrativa kontraktet är redan förberett.

Men AIK har inte informerats.

– Det är absolut inte bra, säger AIK:s sportchef Ola Andersson till Sportbladet.

I går avslöjade Punkt SE att Dulee Johnsson förhandlar med israeliska Maccabi Tel Aviv. Enligt tidningens källor har han redan träffat klubbens representanter som redan gjort i ordning ett kontraktsförslag.

Klubben erbjuder Johnson en sign-on bonus på 1,4 miljoner och en årslön på 730 000 kronor. Sammanlagt rör det sig om en årslön på 2,1 miljoner kronor.

– Det finns redan en resa inplanerad inom de kommande veckorna för att Dulee ska kunna bekanta sig med klubben och eventuellt skriva på, säger en källa till Punkt SE.

Bosman – eller inte?

Men frågan är om övergången strider mot reglerna. Parterna är oense. AIK hävdar att Dulee Johnson har kontrakt i ytterligare två år medan mittfältaren och hans agent menar att han är kontraktslös vid nyår.

– Maccabi utgår från att Dulee är kontraktslös och går som bosman. Skulle AIK kräva en övergångssumma finns det inte en chans att affären går igenom, då är Maccabi inte intresserat, säger en källa.

”Är säkra på vår sak”

AIK håller låg profil men skulle Dulee skriva på för en annan klubb kan konsekvenserna bli allvarliga.

Skulle parterna inte komma överens kan kontraktstvisten avgöras i förbundets skiljenämnd.

– Dulee Johnson står under kontrakt med AIK. Vi är säkra på vår sak och vi för fortfarande en diskussion med honom och hans agent, säger AIK:s sportchef Ola Andersson.

– Han vet vad som gäller. Och skulle han förhandla med någon annan klubb samtidigt som han står under kontrakt med AIK är det absolut inte bra. Varken för spelaren eller för klubben han förhandlar med, säger Ola Andersson till Sportbladet.

Marcus Leifby

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN