...men i Italien hyllas svenske stjärnan

FOTBOLL

Lippi: Han är bäst i ligan

I Italien fortsätter hyllningarna av Zlatan Ibrahimovic. Nu är det världsmästarcoachen Marcello Lippi som tycker att Zlatan borde få France Fooballs Guldboll.

– Han är bäst i ligan, säger Lippi.

Just nu är Zlatan Ibrahimovic oerhört het i Italien. Fotbollspersonligheterna snubblar över varandra för att få komma till tals och sprida lovord över Inters svenske skyttekung. Nu är det dock den kanske störste fotbollspersonligheten av alla som hyllar Zlatan. Marcello Lippi ledde i somras Italien till världsmästartiteln och har även fem Serie A-titlar och en Champions League-titel med Juventus innanför tränarbältet.

Tidningen La Gazzetta dello Sport ber Lippi nämna en tongivande spelare och Lippis svar är givet. Ibrahimovic.

– Han är ligans bäste spelare och vinner han något är det väldigt troligt att han får samma pris som Cannavaro fick i slutet av året. Han är inte Van Basten men fysiken är likartad och skolan från Ajax densamma.

Det pris som världsmästarbacken Fabio Cannavaro fick är givetvis France Footballs Guldboll som delas ut till Europas bäste fotbollsspelare varje år.

Även Gazzetta dello Sports läsare hyllar Zlatan. På en fråga om han är den bäste spelaren i Europa just nu svarar 29 procent ja. De tre andra alternativen till bäste spelare, Barcelonas Ronaldinho, Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo och Chelseas Didier Drogba får tillsammans 27,5 procent av rösterna. En majoritet svarar dock att Zlatan behöver behålla sin form under en längre period innan han kan få guldbollen.

– Jag är säker på att han fortsätter att prestera på den här nivån eftersom han är så pass seriös och professionell och inte svävar iväg på några moln för att det går så bra nu, säger Inters ägare Massimo Moratti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A