La Liga

Puerta har avlidit

Av: 

Victor Melander

Tobias Österberg

FOTBOLL

Sevillas spanske landslagsback har avlidit

Antonio Puerta tas ohand under matchen mot Getafe.
Antonio Puerta tas ohand under matchen mot Getafe.

Sevillas spanske landslagsback Antonio Puerta avled på tisdagen i sviterna av den hjärtattack han drabbades av i den spanska ligan i lördags.

En talesman för sjukhuset ville inte bekräfta uppgiften som publicerades i flera spanska medier, utan hänvisade till ett kommande pressmeddelande.

Det var i lördagens ligapremiär mot Getafe som Antonio Puerta sjönk i hop i eget straffområde. Läkare och medspelare rusade in på planen för att hjälpa Puerta. Lagkamraten Ivica Dragutinovic försökte få ner en hand i Puartas hals för att unvika att 22-åringen svalde tungan.

22-åringen reste sig upp och kunde själv ta sig av planen, men i omklädningsrummet föll han ihop igen, med en hjärtattack.

Begravs på torsdag

När han fördes till sjukhus fick han ytterligare en hjärtattack. Han vårdades sedan i respirator sedan i lördagskväll på intensivavdelningen på Virgin Rel Rocio-sjukhuset i Sevilla. Hans tillstånd har beskrivit som ”mycket kritiskt”. Under tisdagen försämrades hans tillstånd ytterligare och Puerta avled på sjukhuset.

Puerta avled på grund utav flera vitala organ slutade att fungera efter ett långt hjärtstillestånd.

Den spanska klubben meddelade att man kommer att föra Puertas kropp till hemmaarenan Sanchez Pizjuan där supportrarna kan ta farväl av spelaren som sedan begravs på torsdag. Enligt spanska tidningar skulle Puerta bli pappa om mindre än två månader.

Har hänt tidigare

I januari 2004 avled Benficas ungerske landslagsanfallare Miklos Feher i en hjärtattack mitt under en match och sju månader tidigare dog Kameruns Marc-Vivien Foe efter att ha kollapsat under Confederations Cup i Tyskland.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

La Liga

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga