”Tackar Gud för att Ibra inte lade sig i”

FOTBOLL

Gattuso: Pato gömde sig förmodligen i badrummet

Foto: SCANPIX, AFP

Gennaro Gattuso fick totalt fem matchers avstängning för bråket med Tottenhams tränare Joe Jordan.

Nu berättat Milan-spelaren själv om hur Alexandre Pato gömde sig, Jordan provocerade och Zlatan Ibrahimovic höll sig borta.

– Tack gode Gud för att Zlatan inte lade sig i, annars hade vi fortfarande varit kvar där, säger Gattuso till Le Iene television enligt Football Italia.

Gennaro Gattuso och Tottenhams tränare Joe Jordan började gräla redan under matchen mellan Milan och Tottenham i Champions League. Efter slutsignalen urartade sedan situationen när italienaren skallade Jordan.

”Skulle fått 37 000 smällar”

– De gav mig fem matchers avstängning... De hade lika gärna kunnat satt mig i fängelse i en månad. Jag ville vara i London för returen, men fick rådet att inte åka. Det är 37 000 av dem på arenan, jag hade kommit tillbaka med ett svullet ansikte från 37 000 smällar, säger Gattuso till Le Iene television enligt Football Italia.

Normalt hetlevrade Zlatan Ibrahimovic lade sig inte i.

– Tack gode Gud för det, annars hade vi fortfarande varit kvar där! Alexandre Pato gick in i omklädningsrummet. Han gömde sig förmodligen i badrummet, säger Gattuso.

– Det var även tur att Antonio Cassano inte fick spela i Champions League. Det var meningen att jag skulle lära honom hur vi uppträder i Milan och han sade: ”Vilket fantastisk exempel du satt för mig”.

Zlatan särade på duon

33-åringen avslöjar dessutom att bråket fortsatte utanför TV-kamerornas övervakning. Tottenhams Sebastien Bassong konfronterade Gattuso i spelargången och ett nytt bråk utbröt tills Zlatan Ibrahimovic särade på duon.

– Bassong sade ”du och jag”. Så jag gick tillbaka till honom. Vi möttes i spelartunneln och hade en hel match med både en första och andra halvlek. Bassong såg att jag var liten och trodde nog att jag var ett litet yngel.

Gattuso försvarar samtidigt sitt uppträdande med att han blev provocerad av Jordan.

– Under min karriär har jag aldrig skadat någon, men jag gick mot Jordan efter matchen och han tog av sina glasögon som ett tecken på en utmaning och skrek ”fuck, fuck”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A