Chelseas cupfiasko – kan bli titellöst i år

FOTBOLL

Laget utslaget efter straffar

Regerande mästarna Chelsea är utslagna ur FA-cupen och på god väg att bli titellösa under årets säsong.

Förre Manchester United-spelaren Phil Neville blev hjälpte för Everton efter straffläggning i den fjärde omgången.

Nu återstår bara Champions League för att Carlo Ancelotti ska kunna rädda säsongen.

– Av de två matcherna mot Chelsea tycker jag att vi förtjänade att gå vidare, säger Phil Neville till BBC.

Förra året vann Chelsea dubbeln med Premier League och FA-cupen. I år kan laget bli helt titellösa.

Drömmål i sista minuten

Managern Carlo Ancelotti sade i dagarna att han gett upp tanken på att försvara ligatiteln. På lördagen sköt Phil Neville även sönder lagets hopp om en ny FA-cuptitel.

Everton, på 13:e plats i Premier League, stod för en stor skräll när de vann returmatchen i den fjärde omgången på bortaplan. Efter 1-1 hemma lyckades Everton hålla 0-0 under ordinarie tid och tvinga fram en förlängning i London.

Väl där trodde Frank Lampard att han frälst Chelsea-fansen när han spräckte nollan efter 14 minuter. Men ett drömmål tog Everton tillbaka.

Med en minut kvar på förlängningen skruvade Leighton Baines in 1-1 i det högra krysset på en frispark. I straffläggningen missade Baines sedan sin straff men det räckte ändå.

”Tränat straffar hela veckan”

Tim Howard tog Nicolas Anelkas skott och när Ashley Cole brände sin straff kunde Everton avgöra. Fram steg förre Manchester United-hjälten Phil Neville och slog iskallt in avgörandet i det vänstra krysset.

– Vi har tränat straffar hela veckan. Managern sade åt oss att slå dem så hårt som möjligt. Min största oro var att det var en stor grop på straffpunkten, säger Phil Neville till BBC.

– Av de två matcherna mot Chelsea tycker jag att vi förtjänade att gå vidare.

En hård smäll för Chelsea som inte vunnit en enda match sedan Fernando Torres värvades från Liverpool. Dagens tredje raka utan seger tvingades spanjoren följa från läktaren då han redan representerat Liverpool i turneringen. Nu återstår bara Champions League för Carlo Ancelottis mannar i försöken att rädda säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM