Mourinho anklagar Barcelona för fusk

FOTBOLL

”Rensar upp sina gula kort”

Foto: Guardiola och Mourinho – vem vinner?

Tidigare denna säsong stängdes José Mourinho av för att ha beordrat spelarna att avsiktligt bli varnade.

Ni insinuerar han att Josep Guardiola gör samma sak.

– Vissa lag kan rensa undan sina gula kort och andra kan det inte, säger Mourinho.

I vintras blev José Mourinho avstängd i en match då han anklagades för att ha beordrat sina spelare att ta avsiktliga varningar i en match så de skulle bli avstängda i en betydelselös match.

Ville inte bli avstängd

Han kunde ha gjort samma sak i den första kvartsfinalmatchen mot Tottenham, men avstod.

– Då vi gjorde det fjärde målet i den första matchen sa min assisterande tränare till mig att jag skulle försöka se till så att Cristiano Ronaldo och Carvalho skulle få gula kort. Men jag sa nej eftersom jag annars skulle bli avstängd i semifinalen. Nästa dag var det en annan tränare som gjorde så, säger Mourinho.

Iniesta avstängd

Även om Mourinho inte säger något lag eller namn, är det ingen vågad gissning att han syftar på Barcelona och deras tränare "Pep" Guardiola. I deras 3–0-seger mot Schactar Donetsk blev nämligen Andres Iniesta varnad, vilket innebar att han missade returen, men är tillgänglig till semifinalerna.

Uefa har inte aviserat att de tänker utreda incidenten.

– Vissa lag kan rensa undan sina gula kort och andra kan det inte – och vi är ett av lagen som inte kan det, säger Mourinho, enligt nyhetsbyrån AP.

Två avstängda mot Almeria

Dessutom blev Victor Valdes och Sergio Busquets varnade för maskning i ligamatchen mot Villarreal. Det innebar att de blev avstängd i matchen mot Almeria, men åter är tillgängliga till toppmatchen mot Real Madrid på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM