Champions League fotboll (herrar)

”Årtiondets bästa final”

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Ferguson tror på fotbollsfest

HAR PRATAT MED MOURINHO Manchester Uniteds manager Alex Ferguson har pratat med Real Madrids tränare José Mourinho för att få lite råd inför kvällens final.
HAR PRATAT MED MOURINHO Manchester Uniteds manager Alex Ferguson har pratat med Real Madrids tränare José Mourinho för att få lite råd inför kvällens final.

BARCELONA. Klockan 20.45 i kväll riktar fotbollsvärlden ögonen mot Wembley.

Barcelona – Manchester United är en drömfinal som kommer att leva upp till förväntningarna om man ska tro en av huvudrollsinnehavarna.

– Det här kan bli årtiondets bästa final, säger Alex Ferguson.

Det är Manchester United som har revansch att utkräva på motståndarna i kväll, där man ska ge igen för 0–2-förlusten mot Barcelona i Champions League-finalen i Rom 2009.

”Två attraktiva lag”

Och kvällens jättematch mellan de två nykrönta ligamästarna har alla förutsättningar att bli en höjdare om man ska tro Manchester Uniteds tränare.

– Båda lagens framgång har varit enorm, det här kan bli årtiondets final. Det är två attraktiva fotbollslag som möts och jag tror på många mål, bra stämning och bra fotboll, säger Alex Ferguson dagen före match.

Barcelona favorit

Från katalanernas håll dök i går målvakten Víctor Valdés och lagkaptenen Carles Puyol upp på presskonferens, precis som inför Champions League-finalen 2006 i Paris, och den 2009 i Rom, något som enligt spanska tidningar beror på tränaren Pep Guardiolas vidskeplighet.

– Nej då, det är en ren tillfällighet, säger Valdés med ett leende.

– Det råkade bara vara vår tur, instämmer Puyol.

Barcelona är favoriter hos de flesta spelbolagen, men Víctor Valdés, som lär bli mer uppvaktad än han är van vid i den spanska ligan, tycker inte att de är favoriter.

– Jag förväntar mig en intensiv match mot en motståndare som förändrats mycket sedan finalen i Rom. Vi har båda mognat, Manchester United har mer offensiv styrka än då men även vi har blivit bättre på mycket, säger Valdés.

Ringt José

Alex Ferguson försäkrar att hans lag inte kommer att begå samma misstag som i finalmötet lagen emellan senast.

– Vi var väldigt besvikna då, men jag är säker på att saker kommer att gå bättre den här gången, säger Ferguson, som varit i kontakt med José Mourinho, som mött Barcelona fyra gånger den här våren, inför matchen.

– Vi hade ett snack och han önskade mig lycka till. Han vet att vi är väl förberedda, säger Alex Ferguson.

Wayne Rooney är inte oroad över Barcelonas beryktade bollinnehav.

– Om de har 70 procent av bollinnehavet och det mesta är på egen planhalva behöver vi inte oroa oss. Barcelona är ett fantastiskt offensivt lag, men om man anfaller dem tillbaka kommer det att dyka upp luckor, säger Rooney till Uniteds hemsida.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)