Schelin säker på att Sverige är bättre

Publicerad 2011-06-26

”Vi har en helt annan tyngd”

Köln, Tyskland. Lotta Schelin vet inte allt om motståndet.

Men en sak är hon säker på:

– Jag är helt hundra på att vi är bättre än dem. Jag är egentligen inte orolig för det.

FRISK IGEN Efter magsjukan var Lotta Schelin i går tillbaka och tränade med landslaget igen. Den svenska anfallsstjärnan är redo för VM-premiären mot Colombia på tisdag.

Infektionen ska ha försvunnit. Lotta Schelin mjukstartade i gymmet i går, men deltog sedan för fullt i den sista högintensiva träningen inför premiären.

Laget får info i dag

Efteråt kände hon sig fräsch.

– Du får fråga läkaren om något finns kvar i kroppen. Det går åt bättringshållet i alla fall. När man har haft något är det lite sviter, det är inget konstigt, men jag var glad att jag kunde träna, säger hon.

I eftermiddag informeras Schelin och de andra om tisdagens motstånd.

Anfallaren räknar med att vara kry då och ska därför lära sig det taktiska finliret som krävs mot

Colombia.

I nuläget skräms hon mest av något som kan liknas vid underskattning. Att Sverige inte får ta segern för given om de äger mycket boll, eftersom Colombia kan blixtra till.

”Jäkla vaksamma”

– Vi har mycket mer erfarenhet och en helt annan tyngd i vårt spel. Jag är egentligen inte orolig för att vi är bättre. Men vi måste samtidigt vara jäkla vaksamma. Det är ett ungt lag, ett piggt lag som är hungrigt. I tredje matchen är de kanske lite slitna, men i början kommer de köra hårt. Då måste vi hålla nivån. Gör vi det blir det inga problem, säger Schelin.

Hur påverkas de av att två ordinarie startelvespelare inte är med?

– Jag skulle gissa att de inte har samma bredd som många andra lag har och påverkas mer. Absolut, det tror jag. Men jag tror säkert de är lika hungriga för det. Det finns någon annan bra målvakt.