Hammarby utslaget ur cupen – av Norrtälje från division 2

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Fiasko i Svenska cupen för fjolårets finalist

Foto: BILDBYRÅN
Hammarbys José Monteiro.

Hammarby ska i år ta revansch för fjolårets kaossäong.

Det har inte börjat bra.

Förra säsongens finalist åkte ur Svenska cupen i den tredje omgången efter 0-1-förlusten mot division 2-laget BKV Norrtälje.

– Det finns inga undanflykter eller bortförklaringar. Vi är inte tillräckligt effektiva helt enkelt, säger José Monteiro till Sportbladet.

Förra säsongen räddade Hammarby upp insatsen i superettan med att skrälla och gå till final i Svenska cupen. På ett gungande Söderstadion blev det till slut förlust mot Helsingborg men Bajens spelare hyllades ändå stort. Ett scenario som inte kommer att upprepas i år.

Slutade med fiasko

Stjärnvärvningen Paulinho fick förtroendet på topp tillsammans Christer Gustafsson och bakom anfallsduon var det långt ifrån något reservlag Hammarby mönstrade i Svenska Cupen mot BKV Norrtälje. Trots det slutade bortmatchen i den tredje omgången i ett fiasko.

Efter 59 minuter rann division 2-lagets Andreas Bellander igenom på en kontring och satte matchens enda mål. En blytung smäll för Hammarby som trots massiv press inte lyckades få hål på hemmalaget.

”Ska inte vara oroliga”

– Det finns inga undanflykter eller bortförklaringar. Vi är inte tillräckligt effektiva helt enkelt. Vi skapar jättemycket chanser men deras målvakt gör en jättefin match. Vi har lite oflyt, säger José Monteiro.

Men hur kan det hända?

– Vi lyckas inte göra mål helt enkelt.

Saknar ni Linus Hallenius?

– En spelare som Linus vill man alltid ha men jag tycker att vi har bra anfallare. Jag är nöjd med de vi har.

Trots chockförlusten manar Monteiro till lugn.

– Vi ska inte vara oroliga. Det är klart att det aldrig är roligt att börja tävlingssäsongen med en förlust men nu fokuserar vi allt på superettan och ser fram emot en snabb revansch. Vi hittar ändå bra kombinationer och kommer igenom på ett bra sätt mot ett lågt sittande försvar. Det gäller bara att få flyt i målskyttet.

ARTIKELN HANDLAR OM