Hyllas med tyst minut

FOTBOLL

Richard Holmlund hedras i damallsvenskan

I tisdags avled fotbollstränaren Richard Holmlund i en bilolycka.

Nu hedras hans minne inom den svenska fotbollen med en tyst minut på samtliga arenor i damallsvenskan.

Foto: Richard Holmlund krockade först med ett vildsvin och tappade kontrollen över sin bil som därefter frontalkrockade med en mötande lastbil. Richard Holmlund blev 47 år.

Holmlund var framförallt känd för sin period som tränare i Umeå IK där han och laget firade stora triumfer under början av 2000-talet med tre allsvenska titlar.

Därefter vann han bland annat ett cupguld med Kif Örebro. Det senaste året var han tränare för division 1-herrlaget Sleipner.

– Det är en stor förlust för fotbollen att Richard inte finns med oss längre. Hans totala engagemang för spelarna och damfotbollen var en inspiration inte bara för Umeå utan för oss alla, säger Susanne Erlandsson, vice ordförande i fotbollsförbundet.

Krockade med vildsvin

Det var i Örebrotrakten på tisdagskvällen som den dödliga olyckan inträffade.

Holmlund, som färdades ensam i sin bil, krockade enligt polisens teori med ett vildsvin varpå han tappade kontrollen och körde rakt in i en mötande lastbil.

Medvetslös fördes 47-åringen till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Under onsdagen hedrades minnet av Holmlund hos klubbarna där han arbetat som tränare. I Sleipners klubblokal i Norrköping hölls en liten ceremoni under eftermiddagen.

”Jag hittar inte orden”

– Det är ofattbart. Det känns riktigt, riktigt tungt. Jag hittar inte orden, säger lagkaptenen Tobias Häll till Norrköpings Tidningar.

I nästa omgång av damallsvenskan, norr- och söderettan kommer det att hållas en tyst minut till den förre mästartränarens ära, enligt ett förslag från Elitföreningen Damfotboll.