”De har lämnat kontraktsförslag”

FOTBOLL

Åtvidaberg vill behålla Kristian Bergström: ”Varit väldigt bra”

Foto: Behåller skorna på Kristian Bergström.

På väg upp i allsvenskan och mot nytt personligt poängrekord.

Då talar mycket för att Kristian Bergström, 37, fortsätter en säsong till.

– Klubben har lämnat ett kontraktsförslag till mig, berättar Åtvidabergs veteran för Sportbladet.

Två lag möts – båda har möjligheten att säkra den allsvenska platsen i dag.

Efter Ängelholms oavgjorda match mot Värnamo har både hemmalaget Sundsvall och bortalaget Åtvidaberg chansen att säkra sitt avancemang.

– Det skulle vara stort förstås. Jag var med för två år sedan så jag vet vad det innebär. Men vi är inte där än, säger Kristian Bergström.

Kan sätta rekord

Mittfälten har en stark säsong bakom sig, vilket syns inte minst i statistiken: åtta mål och tio assist ger hans bästa poängsäsong sedan 2004 då det blev tolv mål och tio assist. Med två matcher kan han alltså till och med sätta personrekord.

– Jag har varit skadefri spelat alla matcher och vi kör en offensiv fotboll. Jag är inblandad i mycket av det spelet så det blir det en del poäng, säger Bergström som bestämde sig relativt sent i vintras för om han skulle fortsätta karriären.

Men det verkar som att han vill köra ett år till.

”Upp till mig”

– Klubben har lämnat ett kontraktsförslag till mig så det är upp till mig. Jag får tänka på var vi spelar, hur det känns i slutet av säsongen och lite andra saker, säger han.

”Tror han fortsätter”

Tränaren Andreas Thomsson tror och hoppas i alla fall att veteranen fortsätter.

– Ja, det tror jag att han gör. Han har varit väldigt bra, framförallt hemma på konstgräset där han utnyttjat sin fina teknik. Han vill nog fortsätta att spela för oss, han är en kulturbärare för Åtvidaberg.

ARTIKELN HANDLAR OM