Jagar pengar för Runström

FOTBOLL

Hammarbys anfallsdröm: Runström och Paulinho

1 av 3 | Foto: Hemvändare? ”Vi har alltid sagt att ”Runa” är välkommen hem. Den dörren står alltid öppen och vi har haft lite dialog med honom”, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers.

Efter värvningen av Paulinho drömmer Hammarby nu om ett anfall med brassen och Bajen-ikonen Björn Runström.

26-åringen tränar just nu med klubben som, för att kunna genomföra affären, har tagit kontakt med externa finansiärer.

– Budgeten är full men jag har en dialog med ”Runa”, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Värvningen av den etablerade anfallaren Paulinho fyllde Hammarbys pressade spelarbudget inför nästa säsong. Samtidigt för klubben diskussioner med hemvändande Turkiet-proffset Sinan Ayranci och har dessutom en dröm om att kunna locka hem fansens favorit Björn Runström.

Tränar med laget

26-åringen tränar just nu med Hammarby sedan han brutit kontraktet med danska Odense. Men klubben kan inte agera då pengarna helt enkelt är slut.

– Budgeten är full men truppen är inte helt stängd, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Sportbladet kan avslöja att Hammarby nu påskyndat diskussionerna med minoritetsägaren Anschutz Entertainment Group. Klubbens förhoppning är att AEG, som utlovat en satsning, ska vara med och finansiera fler värvningar.

– Vi håller på att diskutera vårt samarbete men jag kan inte säga något innan vi är klara, säger Ninna Engberg, representant för AEG i Hammarbys Fotbolls styrelse.

”Alltid välkommen”

Hammarby har även haft möten med andra potentiella finansiärer för att försöka få ihop kapital med drömmen att göra klart med Runström.

– Vi har alltid sagt att ”Runa” är välkommen hem. Den dörren står alltid öppen och vi har haft lite dialog med honom, säger Gustaf Grauers.

Anfallaren själv vill också vänta innan han skriver på för en ny klubb.

– Det är för tidigt att uttala sig och vi har ingen brådska. Han kan skriva på i Sverige fram till sista mars, säger Björn Runströms agent Patrick Mörk.

ARTIKELN HANDLAR OM