”Kan gå långt för att spela ett sista derby"

avOskar Månsson

Mattias Jonson mot sensationell återkomst

Mot alla odds – Mattias Jonson är aktuell för måndagens derby.

Ett test på lördagsträningen avgör om Djurgårdens veteran kan spela mot AIK.

– Jag kan gå långt för att spela ett sista Stockholmsderby, säger 37-åringen till Sportbladet.

Efter 4-3-segern mot Trelleborg i söndags fruktade Mattias Jonson det värsta. Anfallare, som hade liknat planen med en knäskada, var rädd att karriären var över.

Undersökningen dagen efter visade sig att det "bara" handlade om en ledbandskada, men den första prognosen uteslöt ändå spel i de närmsta omgångarna.

”Vibbar om att det var kört”

Men återhämtningen har gått häpnadsväckande fort.

– Jag är överraskad själv faktiskt. Först fick jag vibbar om att det vara kört, och sen pratade de om två till åtta veckor med en skada på yttre ledband. Nu har det bara gått några dagar och det känns redan rätt bra, säger Jonson.

På fredagen tränade Jonson för sig själv men på lördag ska han delta i den vanliga träningen. Hur det går där blir förmodligen avgörande för om han kan spela mot AIK på måndag.

– Jag ska testa att träna hårt tejpad för att känna hur det känns. Det är sista chansen att göra ett derby så jag kan gå långt för att spela.

Sista chansen till ett derby

– Samtidigt måste jag vara ärlig mot mig själv, om det inte funkar så ska jag inte ta upp någons plats i truppen. Men känns det okej så säger jag ja, då är jag disponibel.

En av dem som hoppas och tror på en återkomst är lagkompisen Joona Toivio.

– Det såg ganska bra ut igår tyckte jag. Mattias är en terminator – han kommer alltid tillbaka, säger Toivio.

He'll be back?

– Ja, han jobbar alltid jättemycket, han gör allt för att kunna vara med och spela. Det är riktigt skönt att se, inte minst för våra unga spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM