Jiloan Hamad: ”Det finns inte”

Hammarby-stjärnan om att hamna utanför topp 3

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Jiloan Hamad.
Foto: BILDBYRÅN
Jiloan Hamad.

Hammarby har överraskat 2018.

Men om inte klubben når en Europa-plats den här säsongen spelar det ingen roll.

– Det finns inte. Missar vi topp tre så är det klart att vi inte kommer att vara nöjda, säger Hamad.

Det återstår fyra allsvenska matcher på 2018. Jiloan Hamad har utgående kontrakt, men han har inte tagit ett definitivt beslut om framtiden ännu.

– Vi sa att vi ska sätta oss ner och prata efter säsongen. Det är där vi är nu, säger 27-åringen.

”En tuff match”

Innan dess väntar i tur och ordning: Kalmar FF, Gif Sundsvall, Häcken och Östersund FK. På söndag tar Bajen emot KFF på Tele2 Arena.

– En väldigt viktig match. Vi har tre matcher på en vecka. Tråkigt att Junior och (Johan) Wiland är skadade. Men jag tycker att Davor (Blazevic) gjorde det väldigt bra mot Malmö FF. Han imponerade verkligen, han var väldigt stabil och har varit grym på träningarna också, säger Hamad.

– Det känns bra inför matchen, vi känns starka. Det blir en tuff match då alla i princip har någonting att spela för. Men vi fokuserar oss mest på oss själva.

AIK toppar allsvenskan på 59 poäng, medan IFK Norrköping är tvåa med 53 pinnar. Hammarby, som många trodde skulle sluta längre ner i tabellen, har tre tredjeplatsen två poäng före Malmö FF.

”Jag tror de andra håller med mig”

Säsongen har varit positiv för Bajen. Men Hamad blir inte nöjd om inte klubben kniper en plats i Europa till kommande säsong.

– Nej. Inte med tanke på den truppen vi har, inte med tanke på hur bra vi är. Missar vi topp tre så är det klart att vi inte kommer att vara nöjda. Det finns inte. Nu kan jag inte prata för alla, men jag tror de andra håller med mig.

– Om vi inte tar en Europaplats är vi inte nöjda. Sen att det har gått snabbare att nå toppen än vad man trodde, men det är en annan diskussion. Med de här spelarna och ledarna tycker jag att vi ska ligga där.

Vad tror du att ni slutar i tabellen?

– Jag tror att vi slutar tvåa. Då hade jag varit jävligt nöjd med tanke på hur det har utvecklat sig i höst. Det är klart att man vill vinna, men AIK har gjort en bra säsong. Nu jagar vi en andraplats. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.