Hammarby-stjärnan korsbandsskadad

Junior missar resten av den allsvenska säsongen

avFrida Fagerlund

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Junior, 26, har varit en av Hammarbys absoluta nyckelspelare under 2018.

Nu står det klart att mittfältaren missar resten av säsongen på grund av en korsbandsskada.

– Det är ingen rolig upplevelse men det är bara att göra det bästa av svåra situationer och gå starkare ur det, säger han.

Det var i bortamötet med Malmö (1–2) i lördags som Junior fick en smäll mot knäet.

Den centrala mittfältaren spelade vidare, men efter en magnetkameraundersökning under tisdagen står det klart att det handlar om en korsbandskada.

Därmed har Hammarby på kort tid drabbats av två skador. Även målvakten Johan Wiland missar de resterande allsvenska omgångarna.

– Tyvärr har Junior drabbats av en korsbandsskada och den tar vi tag i nu. Han kommer att få genomgå en operation och därefter följer en rehabperiod där vi naturligtvis ska se till att skadan får läka fullt ut och att Junior får bygga upp sig ordentligt, säger medicinskt ansvarige Mikael Klot till klubbens hemsida.

”Kommer tillbaka starkare”

Junior är en av de stora anledningarna till att Bajen har hängt med i toppstriden under hela året.

– Ibland går saker och ting inte som man tänkt sig i livet. Det är ingen rolig upplevelse men det är bara att göra det bästa av svåra situationer och gå starkare ur det. Jag vill tacka för den här säsongen och önskar mina lagkamrater och alla hammarbyare en jättebra avslutning på säsongen, säger Junior.

– Nu ska jag ta det lugnt och läka ordentligt. Jag gör inga fler kommentarer och hoppas folk respekterar det. Jag gör mitt bästa och kommer tillbaka stark, glad och positiv nästa år.

Hammarby ligger för närvarande trea i tabellen, tre poäng bakom tvåan IFK Norrköping.

ARTIKELN HANDLAR OM