ÖSK hoppas på utsålt när serieledarna kommer på besök

Foto: BILDBYRÅN

avStaffan Dickson

FOTBOLL

Obesegrade Örebro tar emot serieledarna Hammarby i ett oväntat toppmöte.

Då hoppas arrangörerna att för första gången i modern tid kunna sälja ut en allsvensk match i staden.

– Det blir en stor folkfest, säger Sandra Almqvist, evenemangsansvarig i ÖSK.

Tredjeplacerade Örebro har inlett allsvenskan med fyra vinster och tre oavgjorda. Serieledaren Hammarby är uppe i sex vinster och en oavgjord på sina sju första matcher.

Lagens oväntade framgångar gör att Örebro hoppas ett fullsatt Behrn Arena när lagen möts klockan 17.30 i dag. Vid 21-tiden i går kväll var 11 614 biljetter sålda till matchen.

– Vi kan ta in ungefär 12 000–12 200, så nu går vi för slutsålt. På många av sittplatssektionerna finns det bara ströplatser kvar, säger ÖSK:s evenemangsansvariga Sandra Almqvist.

Tusentals bajare

Hammarby väntas komma till Örebro med ett stort publikfölje.

– De har sålt slut de flesta av sina sektioner, men jag tror att det finns några sittplatser kvar på en av dem. De kommer med ungefär 3 000–3 500 personer, säger Sandra Almqvist.

När var det senast ett sådant här tryck på en ÖSK-match?

– Jag kan inte komma på någon gång då det varit helt slutsålt. Vi har varit nära några gånger med siffror kring 11 500, men helt slutsålt har det inte varit. Så det är det vi satsar på. Det skulle vara enormt kul om det kunde bli så.

– Både Hammarby och våra fans, Kubanerna, kommer ha uppladdningar i centrala Örebro, så det blir en stor folkfest i hela stan.

Även vädret talar för att det kan bli slutsålt på Behrn Arena.

– Ja, gud ja. Det ska vara 23 grader och sol. Det är perfekt, säger Sandra Almqvist.

Zengin, Kennedy och Borges saknas

I Hammarby saknas knäskadade Erkan Zengin, fotskadade Kennedy Bakircioglu och vänsterbacken Neto Borges som dras med en ljumskkänning.

Örebros tränare Axel Kjäll har tagit ut hela sin A-trupp, 20 spelare, till toppmötet. Truppen ska dock bantas med två namn under söndagen.

På gårdagens träning klev Daniel Björnquist av med ett lindat högerknä efter en kollision med Michael Omoh.

– Det är en lättare blödning. Brolins (sjukgymnasten Peter Brolin) bedömning är att det inte ska vara någon fara, säger Axel Kjäll till NA.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM