Pogba utbuad av egna fansen: ”Haft en tuff säsong”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Trots fransk 3–1-seger mot Italien i går kväll hade storstjärnan Paul Pogba en tuff kväll.

Under perioder i den andra halvleken buades mittfältaren ut av de egna supportrarna.

– Han har haft en tuff säsong i Manchester United, men han har fortfarande ett stort självförtroende, säger lagkamraten Antoine Griezmann.

Med bara två veckor kvar till sommarens VM har de flesta landslagen börjat komma in i matchtempo igen efter en kortare ledighet.

En av mästerskapets storfavoriter – det franska landslaget – hade med sig en 2–0-seger mot Irland när de i går tog emot Italien på hemmaplan i Nice.

Trots att Les Bleus fick med sig ett fint 3–1-resultat tycktes inte alla franska supportrar vara nöjda med sitt lag – och framför allt inte den stora mittfältsstjärnan Paul Pogba. Under delar av den andra halvleken fick han utstå busvisslingar och burop från de egna fansen.

– Visslingarna är en del av fotbollen, man måste försöka vara mentalt stark. Vi spelar alla för samma tröja. Han spelar sitt spel och vi är vana att han ska göra mål. Men vi kan inte förutsätta att han ska göra det, säger lagkamraten Antoine Griezmann enligt Sky.

Foto: ERIC GAILLARD / X00102

”Har stort självförtroende”

Pogba har högt ställda förväntningar på sig i både klubblaget Manchester United och i det franska landslaget – där han förväntas bära nationens mittfält.

Under ligasäsongen i England stod han ”bara” för sex mål och tio framspelningar, vilket av många inte anses vara tillräckligt.

– Han har haft en tuff säsong i Manchester United, men han har fortfarande ett stort självförtroende, säger Griezmann.

Möter USA nästa helg

Även den franske förbundskaptenen Didier Deschamps försöker styra bort fokus från Pogba och buropen.

– Visslingarna mot Paul? Det var inte bara mot honom, vid ett tillfälle när vi höll i bollen så visslade fansen också.

Nästa lördag, 9 juni, möter Frankrike USA i en sista träningslandskamp inför VM – där Australien, Peru och Danmark ingår i samma grupp.

Publicerad:

LÄS VIDARE