Özcan hyllar fansen: ”Ska inte underskatta sådana saker”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården tog sin första titel på 13 år – Özcan Melkemichel sin första någonsin.

Efter 3–0-segern mot Malmö hyllade han stämningen på läktarna.

– Man kände verkligen att det gick in i kroppen, att spelarna tog emot det på rätt sätt. Man ska inte underskatta sådana saker.

Djurgården kom till cupfinalen efter tre raka förluster i allsvenskan mot BP, Malmö och Hammarby. Spelartruppen, sportchefen Bosse Andersson och inte minst Özcan Melkemichel har ifrågasatts av klubbens supportrar.

Efter överkörningen av Malmö var det en lättad tränare som mötte pressen.

– Jag är jätteglad. Vi har haft några tunga dagar, framför allt efter förlusten mot BP. Jag tycker att alla reagerar på ett fantastiskt sätt. Sättet vi tar oss an matchen, med aggressivitet, mod i närkamperna, mod att spela fotboll. Jag är glad för alla supportrar, för djurgårdsfamiljen, de har förtjänat den här titeln. Det är en enorm glädje att kunna ge dem den glädjen och framtidstron, säger Özcan Melkemichel.

”Ordet kris, jag hatar det”

Matchen var Kerim Mrabtis första från start efter skadan i derbyt mot AIK i mitten av april. Anfallaren var en av Djurgårdens klart bästa spelare mot Malmö.

– Han betyder mycket. Det är en kvalitetsspelare, en av de bästa i sin position. Han är väldigt klok, han gör sin omgivning bättre också, säger Özcan Melkemichel.

Du säger att Kerim Mrabti gör de andra bättre, och att många var bättre än de varit på länge – hänger det inte ihop? Att Mrabti håller i boll och ger de andra chansen att fylla på, att spela?

– Jo. Det finns delar i det där du har helt rätt, men samtidigt så har killarna… med den anspänningen som fanns runt gruppen, det är mer anspänningen, ordet ”kris”, jag hatar det. Ibland kan man ta det som något positivt, att man går ut och visar något.

Tränaren var även nöjd med Jacob Une Larsson, som i skadade Jonathan Augustinssons frånvaro fick vikariera som vänsterback.

– Visst var han fantastisk. Han är pålitlig, jag förberedde honom för två dagar sedan. Han sa det direkt, att han gör vad som är bäst för laget. Det är underbart att ha sådana spelare.

Inget att bevisa

Özcan Melkemichel hyllade Djurgårdens supportrar som skapade ett rejält tryck på läktarna.

– Det var enormt, en otroligt fin stämning. Man kände verkligen att det gick in i kroppen, att spelarna tog emot det på rätt sätt. Man ska inte underskatta sådana saker. Det fanns inte en chans att de skulle göra mål. Framåt var vi giftiga.

När vann du en titel senast?

– Jag har aldrig vunnit en titel, jag har vunnit serien, men jag har aldrig varit i en så stor klubb. Jag är tacksam mot Djurgården för det.

– Jag är trygg, jag har inget att bevisa. Hade vi förlorat hade jag fått samma frågor som Magnus får nu, sådan är fotbollen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.