Pa Dibba: ”Jag vet inte vad de gör på planen”

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK vann derbyt mot Hammarby med 1–0.

Men Bajenspelarna var inte imponerade av motståndarna.

– Fortsätter de spela så här tror jag inte att de vinner så jävla många matcher, säger Pa Dibba.

– De kan prata hur mycket som helst. Det är vi som är vinnare och det känns så jävla skönt, säger Alexander Milosevic.

En sen straff fällde avgörandet i derbyt mellan Hammarby och AIK. Med tio minuter kvar på klockan föll Daniel Sundgren i en närkamp med Jiloan Hamad. Domaren Andreas Ekberg pekade på straffpunkten.

Tarik Elyounoussi gick fram och skickade in matchens enda mål. 1–0 till AIK betyder att laget spräckte Bajens nolla och tog in tre poäng i titelstriden i allsvenskan.

Efter matchen var Hammarbyspelarna långt ifrån imponerade av AIK:s spel.

– Jag är bara helt tom. Vi gör kanske inte vår bästa match, men de ligger tvåa i serien och står så här lågt. Jag vet inte vad de gör på planen. De vill inte bjuda upp till dans. De bara står och står och väntar och väntar, säger Pa Dibba och fortsätter:

– Det här var en kryssmatch, vi försökte och försökte och försökte men vi kom inte till hundraprocentiga lägen. De kommer hit för att få kryss, tråkigt att de får en straff som inte är straff. 

”De inte kommer att vinna ligan...”

Vad tänker du kring att de knappar in på er?

– Det spelar ingen roll. Fortsätter de spela så här tror jag inte att de vinner så jävla många matcher. Det händer ju ingenting, de gör ingenting. De bara står och väntar på misstag och de ligger tvåa. Men de kommer inte att komma någonstans. 

De kommer inte gå förbi er i tabellen? 

– Det kommer de inte, det kommer de inte.

Även Muamer Tankovic är kritisk mot AIK:s spel.
– De var jättelåga defensivt. Skittråkiga. De dödar matchen. Det ska vara en toppstrid, men det blir en sådan här match när ett lag bara backar hem och väntar på misstag, säger han och fortsätter:

– Jag tror starkt på att de inte kommer att vinna ligan, speciellt med tanke på hur de spelar men vi får se i slutet av säsongen.

”Vem klagar?”

AIK tar kritiken med ro.

– Om de säger så, absolut. Men vi vinner på planen och vi vinner på läktaren. Så i slutet av dagen handlar det om att ta tre poäng och det gjorde vi. Jag tycker inte att de har några farliga målchanser. Jag tycker att vi har de farligaste och det går väl ut på att göra mål, säger Nabil Bahoui. 

AIK har inte förlorat i allsvenskan sedan den 10 augusti 2017.

– Vi har 22 matcher utan förlust, något gör vi rätt, säger Daniel Sundgren.

– Jag fattar att publiken vill se 5-0 och 6-1, och såna grejer. Det förstår jag också. Men kommer man hit och spelar som vi gör och vinner - vem klagar?

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM