Fotboll

Kostar sju miljarder – nu kan taket rasa in

Tvingas till krisåtgärd efter ”fynd” på läktarplats

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Wembley Stadium fylls med åskådare var och varannan helg.

Men den klassiska arenan är inte helt säker.

Taket riskerar att rasa in.

Wembley Stadium är en av världens mest berömda fotbollsarenor. Hem till det engelska landslaget och spelplats för alla stora finaler inom engelsk fotboll. Den här säsongen spelar Tottenham sina matcher där och så sent som i lördags spelades damernas FA-cupfinal inför rekordmånga 45 423 åskådare.

Men det finns en stor oro.

Har satt upp skyddsnät

Tidningen The Telegraph rapporterar att FA (det engelska fotbollsförbundet) har tvingats agera – sedan man hittade en takbit på läktarplats under en spelledig dag.

Enligt The Telegraph fruktar man att fler delar av taket riskerar att rasa in, varför man nu installerat ett säkerhetsnät under taket, runtom i hela arenan.

Problemet med taket ska ha funnits ända sedan byggnationen år 2007. FA har haft en rättsligt tvist med byggföretaget Multiplex, men problemet är ännu inte åtgärdat. En av anledningarna till att reparationer har dröjt är dels att Tottenham nu spelar på arenan i väntan på att deras nya hem blir klart, dels att man ännu inte kunnat avgöra vem eller vilka som ska täcka kostnaden.

Kan sälja för sju miljarder

Problemen med taket är en av anledningarna till att FA nu öppnat för att sälja skrytbygget. Diskussioner pågår i detta nu med affärsmannen Shahid Khan, som också äger Fulham FC samt NFL-laget Jaxonville Jaguars. FA sägs vara villigt att sälja arenan för 600 miljoner pund (omkring sju miljarder kronor).

En försäljning av Wembley skulle däremot inte innebära att fotbollen försvinner helt från nationalarenan. Det engelska landslagets matcher ska fortsätta spelas där, likaså de engelska cupfinalerna.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så är det ekonomiska läget hos topplagen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll