Mourinho: ”Visste att Lindelöf inte var redo”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Lindelöf.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Lindelöf.

Värvad som klubbens dyraste försvarare genom alla tider – men bara 13 ligamatcher från start.

Nu talar José Mourinho ut om Victor Nilsson Lindelöfs debutsäsong.

– Jag har plockat bort honom från situationer han ännu inte var redo för, säger Manchester United-managern.

När Victor Nilsson Lindelöf, 23, förra sommaren värvades in till Manchester United från Benfica fick den engelska storklubben betala 350 miljoner kronor.

Summan kan dock växa till 450 miljoner kronor – vilket skulle göra svensken till Manchester Uniteds dyraste försvarsvärvning någonsin.

Men debutsäsongen har inte varit någon succé.

Lindelöf har under stora delar varit petad och ifrågasatt.

Och när endast FA-cupfinalmötet med Chelsea återstår kan Lindelöfs säsong summeras med 13 matcher i Premier League från start samt ytterligare elva matcher i cupspel.

”Han är ung – inte gjort mig besviken”

Men när Manchester United-managern José Mourinho talar ut om svenskens debutsäsong i en intervju med portugisiska Record, enligt Fotbollskanalen, tar han Lindelöf i försvar.

– Han har levt upp till förväntningarna. En av de bästa utländska spelare som kommit till England de senaste 15 åren var Ricardo Carvalho och han hade det tufft den första säsongen. Mittbackarna i de stora portugisiska klubbarna är vana att dominera, de är inte särskilt vana vid kraftfullt motstånd, och det fysiska spelet i eget straffområde är nästan lika med noll. Det är ovant för de stora portugisiska lagen att behöva försvara sig med låg linje, att bli attackerade med inlägg. Jag visste hur det skulle blir för Victor, säger Mourinho.

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix
Mourinho.

Och anledningen till att Lindelöf stått utanför laget så pass mycket motiverar Mourinho med att 23-åringen ”inte varit redo”.

– Jag visste att han är mycket bättre än andra på att bygga spelet, i passningskvalitet. Jag har försökt ge honom tillfällen att utvecklas, samtidigt som jag plockat bort honom från situationer han ännu inte varit redo för. Han är ung, han har inte gjort mig besviken, snarare tvärtom.

Publicerad:

LÄS VIDARE