Första titeln – då fick Torres lyfta pokalen

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla väntade på att Gabi skulle lyfta Europa League-pokalen för Atlético Madrid.

Då stod lagkaptenen för en fin gest.

Han överlämnade den i stället till Fernando Torres – som efter elva säsonger i ”Rojiblancos” fick höja sin första trofé med sin barndomsklubb.

Fernando Torres spelade en avgörande roll i Atlético Madrids utveckling när han, bara 18 år gammal, var med och tog klubben upp i La Liga 2002.

Sedan dess har han bland annat vunnit EM och VM för Spanien och Champions League med Chelsea – men inga titlar med klubben han hejade på som barn och spelade i fram till 2007 och sedan återvände till 2015.

Men i Europa League-finalen mot Marseille fick han till sist gå hela vägen med sitt Atlético.

– För mig blir det här sista chansen att spela en final med Atlético, så det gör det extra viktigt och speciellt. Förhoppningsvis blir det ett lyckligt slut på säsongen, sa han inför dagens Europa League-final mot Marseille.

Torres, vars kontrakt går ut efter säsongen, fick hoppa in och byta av matchhjälten Antoine Griezmann på stopptid – detta när Atlético Madrid redan hade säkrat segern i ledning med 3–0.

”Kunde inte slutat finare”

Och efter slutsignalen visste glädjen inga gränser när klubben fick fira sin tredje triumf i turneringen.

Gabi, som är lagkapten, förväntades lyfta bucklan i skyn – men stod för en fin gest när han i stället gav Torres den äran.

Anfallaren tackade och tog emot och höjde stolt upp pokalen – den första och sista med Atlético Madrid.

– Sagan om Torres karriär kunde inte ha slutat finare, säger Sportbladets Simon Bank i Eurosports sändning och fortsätter:

– Han började alltså spela i Atlético när han var elva år gammal. Det är familjens klubb, det är morfars klubb, det är farfars klubb.

– Det här är första gången han lyfter en pokal för den klubben som betyder allra, allra mest för honom. Det är klart att det är det som är den stora historien och berättelsen i den här Europa League-triumfen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.