Zlatans stora hyllning – till Wayne Rooney

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Jag hade föredragit att ha honom i mitt lag”

Zlatan Ibrahimovic älskar Wayne Rooney.

I en ny BBC-dokumentär lyfter han engelsmannen till skyarna.

– Jag njuter av att se honom spela, säger Zlatan.

Zlatan & United-ryktet som inte vill försvinna

BBC har producerat en ny dokumentär som tagit fotbollsengland med storm. Dokumentären handlar om – och följer – Manchester Uniteds anfallare Wayne Rooney.

I dokumentären berättas den engelske landslagskaptenens livshistoria och tittarna får följa honom och hans familj under en säsong.

I dokumentären intervjuas även andra superstjärnor inom fotbollen om Rooneys status.

En av dessa är Zlatan Ibrahimovic.

”Har inte haft förmånen”

Rooney kopplades ihärdigt ihop med en flytt till Paris Saint-Germain sommaren 2013, men några anfallskollegor blev aldrig svensken och engelsmannen.

Det hindrar inte Zlatan från att lyfta Rooney till skyarna.

– Jag hade föredragit att ha honom i mitt lag i stället för att spela mot honom. Jag har inte haft förmånen att spela med honom men jag njuter av att se honom på planen. Även om jag inte kan spela tillsammans med honom kommer jag fortfarande att titta på honom, säger svensken enligt Daily Mirror.

Främst beundrar Zlatan hur United-stjärnan presterat på så hög nivå, under så pass lång tid.

– De flesta stora spelare har sina toppar under ett till tre år. Men att fortsätta över fem år, över tio år som Wayne Rooney har gjort är inte enkelt. Det är en daglig press att spela för ett stort lag, säger PSG-stjärnan.

Viktigare än Ronaldo

Allra bäst var Rooney ändå förmodligen säsongen 2006/07 när han anföll tillsammans med Cristiano Ronaldo. Tillsammans gjorde de 46 mål och United vann ligatiteln. Men trots att Ronaldo gjorde de flesta av målen menar Zlatan att det var Rooney som var nyckeln.

– Rooney springer mycket, han kämpar mycket, han offrar mycket. När han spelade med Cristiano Ronaldo var det Wayne Rooney som gjorde allt jobb och han fick inte det beröm han förtjänade eftersom det var Ronaldo som gjorde alla mål, säger Zlatan.

Zlatan & United-ryktet som inte vill försvinna

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.