United-bossen åker hem från USA

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-18

Vill värva Pedro från Barcelona

Manchester Uniteds vice-ordförande Ed Woodward har flugit hem från lagets USA-turné.

Anledningen, enligt trovärdiga The Guardian, är att han ska förhandla om ett köp av Barcelonas anfallare Pedro och dessutom se över en ersättare till David de Gea om han lämnar.

Följ ämnen

Manchester United har hittills i sommar värvat Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian och Morgan Schneiderlin.

Men klubben ska inte vara färdiga där och tidigare i veckan berättade klubbens tränare Louis van Gaal att han minst vill ha in två spelare till.

– Vi är inte klara ännu, tror jag. Det är vad jag redan har sagt i många presskonferenser. Vi behöver en balans i laget och jag tror att vi fortfarande behöver förbättra åtminstone två positioner i laget, sa han till klubbens egna tv-kanal MUTV.

Vill ha Pedro

Enligt The Guardian har nu klubbens vice-ordförande Ed Woodward flugit hem från klubbens USA-turné där de under lördagsmorgonen vann med 1-0 mot Club America.

Det var redan tänkt att han skulle hem i helgen, men anledningen till att han åker hem ska nu vara att United har ställt in siktet på Barcelonas anfallare Pedro, 27.

De spanska mästarna har värvat in Ardan Turan i sommar och även om han inte får spela förrän i januari nästa år så ska det vara upp till Pedro själv om han vill lämna eller inte i sommar.

Spanjoren har en utköpsklausul på 22 miljoner pund och Barcelona har deklarerat att den klubb som vill köpa honom får aktivera den.

Woodward ska även se över situationen med målvakten David de Gea, som ryktas lämna för Real Madrid och se över vem som skulle kunna bli en ersättare till honom.

United har tidigare dock deklarerat att de inte kommer att släppa honom om de inte får Sergio Ramos i utbyte.

Följ ämnen i artikeln