Erik Hamrén

Sveriges vapen mot ryssarna: Elm

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Kalmarstjärnan landslagets spion

Det ryska förbundskaptensbytet ställer till det för landslaget.

– Vi gissar mer än annars, säger Erik Hamrén.

Därför har man tagit in Rasmus Elm som Rysslandsspion.

I början av augusti sparkade Ryssland sin förbundskapten Fabio Capello och ersatte honom med CSKA Moskvas tränare Leonid Slutskij.

Det är ett byte som ställer till problem för Erik Hamrén och hans landslag inför den viktiga EM-kvalmatchen i Moskva på lördag. Ryssland har ju spelat någon match under Slutskij så Hamrén & Co inte vet hur ryssarna kommer spela och med vilka spelare.

– Det är lite stökigare. I landslaget är vi alltid väldigt noggranna med att ha väldigt bra scouting. Så det är lite annorlunda nu, säger Erik Hamrén när landslaget samlades i Stockholm i dag.

– Vi vet inte så mycket. Vi gissar lite mer än annars både hur de ska spela och vilka som kommer att spela. De har bytt ut sju spelare i truppen sedan vi mötte dem senast, men bara två i startelvan i och för sig.

– Våra scouter Peter Wettergren och Reine Almqvist har ytterst sällan fel om motståndarna. Det är sällan motståndare har överraskat oss men nu kan Ryssland göra det givetvis.

”Kikar på allt”

Men för att minimera risken för överraskningar har man därför använt Pontus Wernbloom, som spelar under Slutskij i CSKA och som är med i truppen, och Rasmus Elm, som lämnade CSKA i vintras på grund av sina magproblem.

– Både Peter (Wettergren) och jag har pratat med Pontus men Peter har också pratat med Rasmus. Självklart utnyttjar vi det, säger Hamrén.

– Vi har också sett ett antal av CSKA:s matcher. Vår idé är att vi tror att landslaget kommer at spela på samma sätt rent organisationsmässigt.

– Vi kikar på allt vi kan, säger Hamrén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Hamrén

Rasmus Elm

Fabio Capello

Pontus Wernbloom

CSKA Moskva

Herrlandslaget i fotboll