”Ett bra steg till en klubb som satsar”

Lämnar Kalmar – för spel i Japan

Ludwig Öhman, 24, har gjort sitt i Kalmar FF.

Mittbacken är klar för spel i Japan – för storsatsande Nagoya Grampus.

– Det är ett mycket bra steg för Ludwig. En välskött klubb, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Ludwig Öhman, som redan 2013 ryktades till Chelsea enligt vissa brittiska medier, gjorde ett starkt år efter att ha tagit sig tillbaka från en höftskada.

Mittbackens kontrakt med Kalmar löper ut efter den här säsongen och klubben har försökt att förlänga med 24-åringen, men fått ett nej.

”Är ett bra steg”

Sportbladet kan avslöja att han lämnar klubben och flyttar till Japan.

Enligt uppgifter har han skrivit på för Nagoya Grampus. Mittbacken är på plats nu och har klarat läkarundersökningen, planen är att han presenteras natten till torsdag svensk tid. Han uppges göra ett rejält lönelyft i jämförelse med allsvenskan.

– Ludwig är en bra mittback och det har varit stort intresse från Turkiet, klubbar i Skandinavien och även i Kina, samt Japan. Han valde en flytt till Japan, till en välskött och bra klubb, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Det här är ett bra steg till en klubb som vill satsa. Och de tror väldigt mycket på Ludwig.

Även Simovic klar

Arsenals manager Arsene Wenger tränade Nagoya Grampus innan han flyttade till London, då lirade Gary Lineker och Dragan Stojkovic i klubben. Toyota har köpt upp klubben nu och satsar väldigt mycket pengar.

Enligt fotbollskanalen.se har även Robin Simovic, Helsingborg, bestämt sig för att gå till den japanska klubben. HIF har bekräftat flytten.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.