”Ett antal personer har uppmärksammat det”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Lichtsteiner om speciella detaljen i spelstilen

1 av 10
I Juventus. Foto: AP

Stephan Lichtsteiner ska spela sin hittills största match i karriären mot Real Madrid i kväll.

Då har schweiziska tidningen Blick kartlagt högerbacken, och hittat en unik detalj:

Flera Real-stjärnor kommer att få fingret i kväll.

I kväll brakar Juventus samman med Real Madrid hemma på Juventus Stadium i den första av semifinalerna i Champions League. Som enda schweizare kvar i turneringen har Stephan Lichtsteiner och hans Juventus många sympatisörer i hemlandet.

Inför kvällens drabbning har schweiziska tidningen Blick därför valt att punktmarkera högerbacken, och hittat en speciell detalj i hans spelstil. 31-åringen springer alltid runt med ett utsträckt finger under matcherna – och har så gjort genom hela karriären.

”Inser inte att man gör det”

”Han ska nog undvika att ha högerhanden i riktning mot domaren i kväll”, skriver Blick och tar upp detaljen med Lichtsteiner själv.

– Haha, det är faktiskt ett par personer som uppmärksammat mig på det redan. Jag gjorde det redan i GC (Grasshopper reds anm.), och i Lille. Man inser inte att man gör det. Men i 80 procent av alla bilder som tagits på mig har jag långfingrat utfällt, säger Lichtsteiner till Blick.

En snabb sökning i bildarkiven visar att Juventus-backens uppskattning är nära verkligheten, och att han mycket riktigt haft fingret utfällt sedan tiden han inledde sin proffskarriär i Grasshopper.

”Har en bra chans”

I kväll ska han försöka sätta stopp för Cristiano Ronaldo och resten av Real Madrids offensiva manskap. Och schweizaren är optimistisk.

– Vi ska prestera på topp, försvara väl, stänga ytor. Inte bara för Ronaldo utan även de andra spelarna. Real har många bra spelare i offensiven. Vi ska också se till att skapa egna chanser. Jag är övertygad om att vi har en bra chans, säger han till Blick.

ARTIKELN HANDLAR OM