Daniel Amartey

Affären som kan ge Djurgården miljonklirr

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Enligt Ekstra Bladet finns det konkreta bud på runt 60-70 miljoner kronor för FC Köpenhamns Daniel Amartey.

Det kan i sommar innebära ett miljonklirr för Djurgårdens IF – som har rätt till tio procent av försäljningssumman.

– Det handlar om ett stort bud, som är i en storlek som är väldigt ovanligt för en spelare i Skandinavien, säger agenten Hasan Cetinkaya till Ekstra Bladet.

Efter ett och ett halvt år i Djurgården lämnade Daniel Amartey klubben sommaren 2014. En av Dif:s största försäljningar – FC Köpenhamn betalade uppemot 20 miljoner kronor.

Nu kan ghananen ge ännu fler miljoner till Djurgården.

”Det finns konkreta bud”

Enligt danska Ekstra Bladet finns det konkreta bud på Amartey från bland andra Premier League-klubben Leicester och franska Marseille.

– Jag vill självklart inte kommentera några klubbnamn, men jag kan säga att det finns konkreta bud och stort intresse för Daniel. Det handlar om ett stort bud, som är i en storlek som är väldigt ovanligt för en spelare i Skandinavien, säger agenten Hasan Cetinkaya till den danska tidningen.

Ekstra Bladet uppger att FC Köpenhamn vill ha runt 60-70 miljoner kronor för 20-åringen, som både kan spela centralt på mittfältet och i backlinjen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Djurgården en klausul som ger klubben rätt till tio procent av försäljningssumman. Det betyder att Dif kan få runt sex-sju miljoner kronor om Amartey lämnar FCK.

”Ta minst ett år till här”

Managern Ståle Solbakken ser dock gärna att Amartey stannar i FC Köpenhamn ett tag till.

– Vi kommenterar inte de uppgifterna, men just nu har vi en bra dialog med hans representanter. Jag tror det skulle vara bäst för Daniel att ta minst ett år till här för hans utveckling. När vi hämtade in honom från Djurgården så hade han i stort sett bara spelat mittback, och nu kan han spela både där och på mittfältet, säger Solbakken till danska BT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Daniel Amartey

FC Köpenhamn

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF Fotboll