Ska locka Rooney – med ”Svennis”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Uppmanar stjärnan att flytta: ”Fantastiskt att leva här”

Den kinesiska ligan försöker locka över Wayne Rooney.

Nu uppmanar Sven-Göran Eriksson Manchester United-kaptenen att göra flytten.

– Det skulle vara ett perfekt ställe för honom att avsluta karriären på, säger ”Svennis” till The Sun.

I går kom uppgifter om att den storsatsande kinesiska ligan försökte locka över Manchester United-stjärnan Wayne Rooney.

Sven-Göran Eriksson, 67, är i dag tränare för Shanghai SIPG och uppmanar nu sin tidigare anfallare i det engelska landslaget att göra flytten till Kina.

”Allting finns här”

– Det är ett fantastiskt land att leva i. Jag bor i Shanghai och om du frågar mig om att jämföra det med London så kan jag ärligt talat inte säga vilket som är bäst. Allting du behöver finns här, det är fantastiskt och skulle vara ett perfekt ställe för honom att avsluta karriären på, säger svensken till The Sun.

Redan i dag finns stora namn som Robinho, Asamoah Gyan och Demba Ba i ligan. Även Brasiliens VM-tränare Luiz Felipe Scolari återfinns som tränare i hårdsatsande Chinese Super League (CSL).

– Fotbollen har blivit mycket, mycket större bara under den tid som jag varit här. Jag tror att under de kommande åren kommer fotbollen bli ännu större och en spelare som Rooney skulle verkligen hjälpa till i den utvecklingen. Han är toppklass – i samma kategori som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, säger Svennis.

”Rooney skulle ta ligan till en ny nivå”

Rooney har tre år kvar på sitt kontrakt med Manchester United och det spekuleras i att en flytt är aktuell först då när den engelske landslagskaptenen är 33 år.

Det skulle dock inte hindra Rooney från att prestera på världsklass-nivå, enligt Sven-Göran Eriksson.

– Alla i Kina känner till en superstjärna som Rooney. Han skulle ta den här ligan till en annan nivå, det råder inga tvivel om det.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.