Viktor Elm

Brödratrion mycket nära en återförening

Av: 

Michael Wagner

Rasmus, David och Viktor Elm efter SM-guldet 2008.
Rasmus, David och Viktor Elm efter SM-guldet 2008.

FOTBOLL

Brödratrion Elm är nu mycket nära att återförenas.

AZ Alkmaar bekräftar till holländsk media att man förhandlar om att släppa Viktor Elm, 29, hem till Kalmar FF under den närmaste veckan.

Till holländska Voetbal International säger AZ:s klubbdirektör Earnest Stewart att Viktor Elm uttryckt en stark önskan om att få återvända till Kalmar FF och AZ tänker inte stoppa svensken.

Viktor Elm är inte ordinarie hos det holländska topplaget och dessutom underlättas flytten av att tabellfyran fått tillbaka tidigare skadade spelare:

– Den här veckan är Celso Ortiz tillgänglig igen efter sin armskada och vi har även Thom Haye i den positionen, säger Stewart till VI.

Stänger 31 mars

Nu förhandlar AZ och Kalmar FF om övergången ska ske innan det svenska transferfönstret stänger 31 mars, nästa tisdag, eller till sommaren.

David Elm antydde vid måndagens allsvenska upptaktsträff att han hade information om när brödratrion Elm skulle komma att återförenas, men ville inte gå in på några detaljer.

Sannolikt var det de här senaste uppgifterna om förhandlingar som den äldste brodern syftade på.

David Elm, 32, återvände till Kalmar FF från Elfsborg under sommaren 2013.

Rasmus Elm, 27, är på väg tillbaka efter en mag/tarm-sjukdom som i vintras tvingade honom att i förtid avsluta kontraktet med CSKA Moskva. En tid senare skrev den tidigare landslagsstjärnan på ett kontrakt till och med sommaren 2016 med Kalmar FF.

Viktor Elms kontrakt med AZ Alkmaar går ut nästa sommar.

”Alltid sugen på!”

Då, i januari, sa Viktor Elm till Sportbladet om en återförening:

– Det är man alltid sugen på! Men när det blir verklighet, det vet jag inte. Vi får se vad som händer. Man vet aldrig, men som det ser ut just nu är det nog inte riktigt aktuellt än, sa Viktor Elm. Jag tror inte Kalmar har råd att lösa mig på något endaste sätt med deras ansträngda ekonomi.

Hur mycket tjatar David och Rasmus på dig nu?

– Hahaha. Det är väl inget tjat direkt. Det är mer gliringar här och där. Ganska ofta…

– Rasmus säger att han behöver en rumskompis på bortamatcherna, sa Viktor Elm.

Sportbladet har förgäves sökt Kalmar FF:s klubbdirektör Svante Samuelsson för en kommentar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Viktor Elm

Rasmus Elm

David Elm

AZ Alkmaar

Kalmar FF

Allsvenskan i fotboll