Wengers kritik mot Pep: ”Gillar det inte”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Rider ut till försvar för PL-kollegorna

1 av 2

Pep Guardiola är världens mest eftertraktade tränare.

Pressade tränarkollegorna Louis van Gaal och Manuel Pellegrini får betala priset – och nu riktar Arsene Wenger kritik mot Bayern-tränaren.

– Jag tycker att det är respektlöst, säger Arsenal-bossen.

Det var i söndags som Pep Guardiola meddelade att han inte kommer att förnya sitt kontrakt med Bayern München och därmed lämnar den tyska storklubben i sommar.

Det är ett besked som fått den europeiska tränarmarknaden att skaka i grunden då intressenterna för Guardiola är många. Carlo Ancelotti har redan presenterats som ersättare för spanjoren i Bayern och i både Manchester City och Manchester United har Manuel Pellegrini respektive Louis van Gaal blivit än mer ansatta då Guardiola blivit ledig.

Även Chelsea uppges vara inblandade i dragkampen för spanjoren.

”Inte bra för spekulationerna”

Nu riktar Arsenal-tränaren Arsene Wenger kritik mot Guardiola och dennes tidiga beslut om att lämna Bayern.

– Personligen gillar jag inte det faktum att tränare kommer ut så tidigt och meddelar vad de ska göra. Det är inte nödvändigtvis bra för deras eget lag, och det är inte bra vad gäller spekulationerna kring de tränare som har det lite tufft just nu, säger Wenger enligt Mirror.

Arsenal-bossens uttalande är förutom kritik mot Guardiola även stöd till Pellegrini och Van Gaal.

– Jag har en enorm respekt för Louis van Gaal och jag tycker att det som pågår där är respektlöst. Den här killen har jobbat inom fotbollen i 30 år och har levererat ett arbete av ofattbar kvalitet. Jag tycker att det är respektlöst, det som pågår.

”Vill inte ha endast utländska tränare”

På frågan om han skulle uppmuntra Guardiola att välja Premier League är Wenger tydlig:

– Självklart. Vi vill att den här ligan ska vara den bästa ligan i världen. Vi måste också hitta rätt balans. Vi vill inte ha ett Premier League med endast utländska tränare, även om jag är en! Det är viktigt att hitta rätt balans.

Publicerad: