Zlatan i toppen när världens folk väljer

FOTBOLL

Listan som bevisar svenskens storhet

Zlatan Ibrahimovic är fotbollens fjärde bäste spelare när världens folk får bestämma.

Det visar Yougovs enkät med 18 000 svarande från 17 olika länder.

Listan toppas, inte helt oväntat, av Leo Messi.

Leo Messi och Cristiano Ronaldo fortsätter dominera toppfotbollen. Det anser även folket. I Yougovs undersökning toppade Messi i 15 av 17 länder när 18 000 personer fick utse världens bäste fotbollsspelare utifrån Fifas nomineringlista på 23 man till Ballon d'Or.

Endast Australien och Thailand nobbade Messi när Ronaldo istället toppade.

Fick 5,2 procent

I 14 av de 17 länderna var argentinaren och portugisen dessutom etta och tvåa. Endast i Thailand, Tyskland och Sverige bröts duons dominans. Thailand placerade Neymar på andraplatsen före Leo Messi, Tyskland röstade in Thomas Müller samt Manuel Neuer som tvåa respektive trea och Sverige skickade in Zlatan Ibrahimovic som tvåa på listan bakom Messi.

Bättre än i Ballon d'Or

Zlatan fick totalt 5,2 procent av rösterna i enkäten och är med det fyra på listan i Yougovs undersökning, endast slagen av topptrion med Messi, Ronaldo och Neymar. En stor skillnad mot förra säsongens Ballon d'Or där Zlatan placerades som 13:e man av världens förbundskaptener, landslagskaptener och utvalda journalister.

Den 11 januari tillkännager Fifa vinnaren av årets utmärkelse. Topptrion som återstår från de 23 nominerade där är samma som i Yougovs undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM