”Har haft ett svårt förhållande”

avKristopher Karlsson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TT
Olsen.

Morten Olsen har hyllats för sin 15 år som dansk förbundskapten.

Men en dansk landslagsman har mindre snälla ord att säga om Olsen.

– Jag tycker att han har gått för långt, säger Lasse Schöne.

I tisdags kväll stod det klart att Danmark missar EM 2016 i Frankrike. Zlatan Ibrahimovic och Sverige blev numret för stort över två möten och får delta i sommarens fotbollsfest på danskarnas bekostnad.

Mötet länderna emellan hade många kryddor. En av dem var två väldigt pressade förbundskaptener.

”Förbannad”

Mycket riktigt valde den danske förbundskaptenen Morten Olsen att avgå direkt efter matchen. I Danmark har han hyllats unisont för sina 15 år vid rodret trots det sista misslyckade kvalet.

Men det är inte alla som uteslutande positiva saker att säga om Olsen. Den 29-årige Ajax-stjärnan Lasse Schöne har varit in och ut ur landslaget sedan 2009.

– Jag har haft ett svårt förhållande med honom. Å ena sidan kan jag bli förbannad på honom. Sur och besviken över att jag inte varit med mer. Att jag tycker att det är orättvist. Samtidigt var det han som lät mig debutera i landslaget, säger Schöne till Jyllands-Posten.

Matchats sporadiskt

Schöne har spelat 22 landskamper. Få vid sin ålder för en spelare som tidigare pekats ut som stor talang. Och Schöne tycker inte att Olsen varit bra nog på att ta tillvara på hans talang:

– Det tycker jag inte att han har. Varje tränare har några spelare som han satsar på och ser mer i. Jag tycker att han har gått för långt i perioder. Man bör titta på vilka spelare som spelar mycket och gör det bra i sina klubblag. Inte alltid hålla fast vid det som var bra en gång, säger Schöne.

Publicerad: