Valbuena: ”Han ville få mig att ljuga”

avMartin Tolén

Publicerad:

Landslagsstjärnan talar ut om Benzemas utpressning

1 av 3 | Foto: TT
Valbuena.

Fransk fotboll skakas av en sexskandal.

Nu har Mathieu Valbuena för första gången uttalat sig om Karim Benzemas utpressningsförsök.

– Flera gånger upprepade Karim att jag hade att göra med ”stora ligister”, säger Valbuena i en intervju med Le Monde.

Foto: TT
Benzema och Valbuena i franska landslaget

Real Madrid-stjärnan Karim Benzema är åtalad för försök av utpressning av landslagskollegan Mathieu Valbuena. Den franske anfallsstjärnan har erkänt inblandning för att hjälpa sin vän Karim Zenati.

– Jag är en idiot när jag ser allt det här eftersom Zenati är en seriös person som jag litar på, sa Benzema häromveckan.

”Talade inte uttryckligen om pengar”

Nu har Mathieu Valbuena, 31, för första gången uttalat sig om skandalen som kan sluta i att Benzema döms till fängelse.

Benzema påstod sig ha en film där Mathieu Valbuena har sex och krävde att landslagskollegan skulle betala pengar till Karim Zenati för att inte släppa den till allmänheten.

– I sitt sätt att tala var Karim inte direkt aggressiv, han talade inte uttryckligen om pengar. Men när du insisterar på att jag ska träffa någon ... Jag har aldrig sett någon släppa en video som kan förstöra ens liv bara för att han älskar mig. Han ska undvika att ta folk för att vara idioter, säger Valbuena i en intervju med Le Monde.

Valbuena berättar även om samtalet mellan de båda som fått Benzema åtalad.

– Vi satt och pratade och så sa Karim: ”Jag hörde att Djibril Cissé gjorde samma sak 2008, betalade du då?” Ja, svarade jag och Karim fortsatte: ”Kom filmen ut då?” Nej, svarade jag och så fortsatte han hela tiden. Flera gånger upprepade han att jag hade att göra med ”stora ligister”, säger Valbuena i intervjun.

Försökte få Valbuena att ljuga

I juni gick 31-årige Valbuena till polisen och sedan dess har landsmännen Djibril Cissé och Karim Benzema blivit gripna till försök av utpressning.

Efter att Benzemas namn blivit indraget tog Real Madrid-stjärnan direkt telefonen för en ny kontakt med Valbuena. Benzema utnyttjade sina kontakter i sin förra klubb, Lyon, för att komma i kontakt med Valbuena inför Champions League-mötet med Zenit och agerade panikartat.

– Han sa: ”Matt, mitt namn är ute i pressen, vad fan är det här?! Jag kan inte vara inblandad i sådana här fall.” Jag svarade med att om han är oskyldig så är det ju inga problem egentligen. Efter det sa han till mig: ”Vi måste ljuga om det här, det tar galna proportioner och jag har en dotter och allt”, berättar Valbuena.

– Den stora skillnaden mellan Cissé och Benzema är att Djibril aldrig bad mig att träffa någon. Det gjorde däremot Karim.

Karim Benzema riskerar upp mot fem års fängelse om han fälls för utpressning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM