Stor succé för United-talangen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

United vann mot Arsenal med 3-2

Foto: TT

Två mål på tre minuter.

Manchester Uniteds 18-årige talang Marcus Rashford gjorde succé i stormötet med Arsenal.

– Det var min första ligamatch och den var fantastisk. Att göra två mål var en bonus, säger Rashford.

Marcus Rashford fick chansen från start i torsdags när Manchester United tog emot Midtjylland i returen i Europa League. Då tackade han Louis van Gaal med två mål i 5-1-krossen.

I dag presenterade sig 18-åringen i Premier League.

Två mål på tre minuter

van Gaal lät Rashford göra debut mot Arsenal och den talangfulle anfallaren hade återigen en fin match på Old Trafford. Efter en halvtimme fick han hela arenan att koka.

I den 29:e minuten slarvade Arsenal på mittplan och United kunde ställa om. Bollen skickades in från högerkanten och efter att Gabriel misslyckats med att rensa undan bollen hamnade den hos Rashford. Han var iskall och tryckte in 1-0.

Tre minuter senare skickade Jesse Lingard in ett inlägg från höger och då nådde Rashford högst med skallen och nickade in 2-0.

– Till en början med så hittar han ju rätt ytor. Det är två behärskade avslut. De är inte de absolut svåraste, men inte två enkla inpetningar. Det är två bra avslut rätt och slätt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Släkten är värst

Danny Welbeck, som är fostrad i United precis som Rashford, reducerade för Arsenal innan halvtid. Han nickade in 2-1, men vägrade fira då han tillhörde klubben i 13 år.

– Gör mål för Arsenal igen, gör mål på Old Trafford igen. Kommer ju från faktiskt samma juniorförening som Rashford, säger Erik Niva.

Manchester United gick fram till 3-1 i den 65:e minuten efter mål av Ander Herrera.

Men Arsenal svarade omedelbart.

Mesut Özil tryckte in 3-2 och skapade nerver i matchen.

Fem poäng bakom Leicester

Arsenal, som jagar Leicester i toppen av Premier League, lyckades dock inte få in någon kvittering. Det gör att Londonklubben är fem poäng efter Leicester.

– Förlusten i sig är fantastisk kostsam. Det är poäng som försvinner och momentum som går förlorat. Vi kan fänglas och fröjdas om att det var ett ungt Manchester United. Men det var inte ett speciellt starkt Manchester United, och det gör det värre. Det finns tre poäng att hämta. Men Arsenal var inte ens nära, de kommer knappt in i det, säger Erik Niva.

Tottenham vann däremot mot Swansea i dag och hakar på succélaget i toppen.

”Spurs” är två poäng bakom Leicester.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.