Mourinho vägrade prata med Giggs

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Efter 29 år lämnade Ryan Giggs Manchester United.

Anledningen? José Mourinho ska ha vägrat prata med ikonen och på så sätt tvingat iväg honom från klubben, skriver brittiska Daily Star.

– Det är inte mitt ansvar att Ryan inte längre är i klubben, har Mourinho tidigare sagt.

Förra månaden meddelade Ryan Giggs, 42 att han lämnar Manchester United, efter 29 år i klubben som både spelare och ledare.

Senast som assisterande tränare under Louis van Gaal. Efter att nederländaren fått sparken spekulerades de länge i om klubbikonen Ryan Giggs skulle ta hans plats. I stället blev det José Mourinho, helt utan Giggs.

"Det är inte mitt fel"

Det är ingen hemlighet att Ryan Giggs gärna hade tagit över som huvudtränare för sitt Manchester United. Men han har blivit ratad ett flertal gånger.

Den här gången valde han att lämna, och det sades vara för att han inte skulle få den roll under Mourinho som han velat ha.

Nu kommer uppgifter från Daily Star om att han inte ens pratat med den nya tränaren. Portugisen ska ha fryst ut Giggs som chockades av behandlingen.

Men så har inte Mourinho beskrivit avskedet.

– Jobbet som Ryan ville ha, bestämde sig klubben för att ge till mig. Det är inte mitt fel. Ryan ville bli Manchester Uniteds tränare och ägarna bestämde sig för att ge jobbet till mig, sade José Mourinho på sin första presskonferens som United-tränare för två veckor sedan.

963 matcher

I stället valde Ryan Giggs att lämna klubben för att fortsätta sin karriär på annat håll.

Han vann 13 ligatitlar, två Champions League-titlar, fyra FA-cuptitlar och två ligacuptitlar med Manchester United. Totalt spelade han 963 matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE