Anthony Martial mest värd – av U21-spelare

FOTBOLL

Värderas till knappa 450 miljoner

Foto: AP
Anthony Martial gjorde succé i Manchester United förra säsongen.

Anthony Martial är den U21-spelare i världen med högst marknadsvärde.

Åtminstone enligt en rapport från Soccerex.

Fransmannen värderas till knappa 450 miljoner kronor.

Förra sommaren värvade Manchester United in Anthony Martial, 20, för 36 miljoner pund. Övergångssumman fick stor kritik men enbart ett år senare värderas Martial till än mer – närmare bestämt till 39,7 miljoner pund.

Det är organisationen Soccerex som, genom att ha använt sig av Prime Time Sport’s Football Value Index, har räknat ut de högst värderade U21-spelarna i världen. Genom att väga in parametrar såsom ålder, position, nuvarande klubb, kontraktslängd, det uppfattade marknadsvärdet, landskamper, skador, tekniska kvalitéer samt mål och assist har organisationen fått fram ett värde på spelarna.

Ingen La Liga–spelare med

Rapporten som har släppts består utav 20 spelare – där Anthony Martial toppar listan med ett värde på 447 miljoner kronor. Andra- och tredjeplatsen tas ut Leroy Sané respektive Renato Sanches.

Noterbart är att Premier League och Bundesliga tokdominerar listan, då samtliga i topp tio spelar i någon av ligorna. La Liga har i sin tur inte med en enda spelare på listan.

Det är andra året i rad som Soccerex släpper en lista med de 20 högst värderade U21-spelarna. Förra året toppade Raheem Sterling listan medan de andra pallplatserna togs utav Marquinhos och Memphis Depay.

Årets lista gäller spelare som är födda den 1 juli 1995 och senare.

ARTIKELN HANDLAR OM