Får inte vistas – i Uniteds heligaste

FOTBOLL

Succéspelaren fortfarande inte välkommen: ”Tränarens beslut”

Han har tagit hela Fotbollsengland med häpnad.

Men när Marcus Rashford tränar på Carrington får han inte byta om med lagkamraterna i A-laget.

– Det är tränarens policy, säger en talesperson för Manchester United enligt Sunday People.

Rashfords resa

Marcus Rashford har varit namnet på mångas läppar på senare tid. 18-åringen gick från närmast helt okänd, till omskriven i hela Europa, inom loppet av ett par dagar. Han tog chansen när den uppenbarade sig, tryckte in fyra mål på två matcher – mot Midtjylland i Europa League och mot Arsenal i Premier League – och nämndes plötsligt som aktuell för en plats i sommarens EM-trupp.

– Jag hoppas han kan fortsätta utvecklas som den 18-åring han är och att folk inte sätter för stor press på honom, men visst, jag ska definitivt inte stänga dörren för honom till EM. Jag har haft koll på Marcus i två års tid och han är definitivt på radarn, sa förbundskapten Roy Hodgson häromveckan.

”Ska förtjäna sin plats”

Men i United vet Rashford sin plats. Där är han fortfarande inte välkommen in i klubbens allra heligaste – A-lagets omklädningsrum.

Enligt Sunday People behandlas han som vilken ungdomsspelare som helst. Tidningen uppger att succéspelaren tvingas byta om i U21-lagets omklädningsrum på träningsanläggningen Carrington – även de gånger han ska träna med A-laget.

”Tränaren vill inte att de unga spelarna ska skena i väg bara för att de får spela matcher med A-laget. De måste förtjäna sin plats i gruppen och tränaren har bestämt att den här policyn ska gälla”, säger en talesperson för United.

”När de är redo...”

Rashford är inte ensam.

Flera andra löften, som Guillermo Varela, James Wier, Donald Love och Regan Poole, tvingas också byta om i sitt gamla omklädningsrum trots att de tillhör, eller har tillhört, A-lagets trupp.

”De kommer att få komma in i A-lagets omklädningsrum när tränaren tycker att de är redo”‚ säger talespersonen enligt Sunday People.

Rashfords resa