Sturridge och Firmino hjältar för Liverpool

FOTBOLL

Louis van Gaal menar att Liverpool fick billig straff och billigt mål

1 av 2

Liverpool vann rond ett i klassikermötet med Manchester United.

Daniel Sturridge och Roberto Firmino blev hjältar för hemmalaget.

– Fansen var fantastiska. Det var elektriskt, säger Jordan Henderson till BBC.

Liverpool och Manchester United har möts mängder av gånger i de engelska liga- och cupspelet. Men i kväll var det dags för första mötet i Europa League.

Liverpool vann rond ett med 2-0.

– Fansen var fantastiska. Det var elektriskt. De gav oss ett otroligt lyft. De Gea gjorde några bra räddningar. Vi skapade en hel del chanser och kunde ha haft en större ledning, säger Jordan Henderson till BBC.

Depay orsakade straff

Manchester United hade problem med Liverpool från start på Anfield. Hemmalaget körde på i högt tempo och i den 20:e minuten kom ledningsmålet.

Memphis Depay orsakade straff när han stoppade Nathaniel Clyne i straffområdet. Daniel Sturridge, som har haft stora skadebekymmer den här säsongen, stegade upp och sköt kyligt in 1-0.

Jätteräddning av De Gea

Sedan radade Liverpool upp heta chanser.

Philippe Coutinho var ytterst nära att peta in tvåan, men David De Gea stod för en fantastisk räddning. Han såg först överspelad ut, men hann vände om och räddade med handen.

– De spelade väldigt bra i den första halvleken och vi klarade inte av deras tempo. David De Gea var fantastisk. Men det kom en billig straff, säger Louis van Gaal till BBC.

United spelade upp sig i andra halvlek och skapade möjligheter att få in bollen. Men Liverpool skapade ändå flera riktigt bra målchanser. I den 73:e minuten kom utdelningen.

Adam Lallana stod för en fin passning som Roberto Firmino förvaltade på bästa sätt fram till 2-0.

Liverpool vann välförtjänt.

”Gjorde ett annat billigt mål”

Om en vecka spelas returen på Old Trafford.

– Vi ändrade vårt spel i andra halvlek. Vi hade en större påverkan på matchen, men vi skapade inte tillräckligt mycket. De gjorde ett annat billigt mål. Han var offside och det är svårt att försvara sig mot det, säger van Gaal.

– Liverpool förtjänade vinsten.

Jürgen Klopp, manager i Liverpool, var nöjd med spelet och fansen.

– Det var bra. Vi gav dem ingen tid alls. Jag är väldigt glad för Joe Allens skull. Han har inte spelat och jag har inte tyckt det varit så kul. Nu visade han hur stark han är, säger Klopp till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM