Hammarby stäms på miljoner av Kappa

Foto: Kappas logga syns vid Bakircioglus nyckelben ungefär.
FOTBOLL

3,5 miljoner kronor.

Så mycket har Kappa stämt Hammarby på.

– Vi tycker att de har helt fel och har motstridigt stämningen, säger vd:n Henrik Kindlund.

2011-2014 sponsrades Hammarby av det italienska klädföretaget Kappa.

Det var Kappas generalagent i Norden, det danska företaget Primetime, som hanterade kontraktet.

– Men i december 2014 gick avtalet ut. Vi ville gå vidare med en annan partner, Puma, och då blev väl de sura, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.

"Kommer upp i tingsrätten"

Primetime skickade in en stämningsansökan och menade att Hammarby inte hedrat kontraktet på ett riktigt vis, och att det danska företaget därmed blivit ekonomiskt lidande.

– Det är det vi tvistar om. Vi tycker att de har helt fel och har bestridit stämningen. Det kommer komma upp i tingsrätten under året.

Så vad handlar tvisten om mer konkret? Primetime levererade souvenirer i form av matchtröjor och en del andra produkter , men Hammarby hade dessutom en trepartslösning där Intersport levererade andra typer av sportkläder med Hammarbyanknytning.

– Både vi och Kappa/Primetime var överens om att vi ville få till en trepartslösning med Intersport. Vi anser att dom varit med på det hela vägen, från 2012 till 2014. Primetime/Kappa har dessutom fått in andra typer av produkter på Intersport på grund av det här samarbetet. Så att de skulle ha förlorat pengar på det här samarbetet har jag svårt att tro, tvärtom är det klart att dom har tjänat på det.

"Vi har gjort en motstämning"

Men Primetime menar alltså att företaget förlorat flera miljoner på grund av samarbetet med Intersport, som de själva hävdar att de inte hade någon vetskap om.

– Och nu har de dragit till med en orimligt hög siffra: 3,5 miljoner kronor, som de stämmer oss på. Och vi är helt enkelt inte överens om det, vilket gör att det gått hela vägen till ett domstolsförfarande.

Hur agerar ni?

– Vi har gjort en motstämning på 250 000 kronor som vi menar att de är skyldiga oss. Det är där vi ligger.

ARTIKELN HANDLAR OM