Fansens hot: Lämna PSG-mötet i protest

FOTBOLL

”Måste agera för att få våra röster hörda”

Märkliga scener kan komma att utspela sig i CL-mötet mellan Manchester City och PSG.

City-fansen hotar att lämna arenan i protest.

”Klubben måste börja lyssna på fansen”, skriver supporterklubben The 1894 Group.

6 februari utspelade sig fenomenet på Anfield.

Liverpool var på väg mot en stabil seger mot Sunderland när tusentals supportrar plötsligt vallfärdade ut från arenan. Protesten skedde i den 77:e matchminuten och var en markering mot att de dyraste biljetterna stigit i pris från 59 pund till 77 pund.

”Måste agera”

Nu kan en liknande protest äga rum när CL-kvartsfinalen mellan Manchester City och Paris Saint-Germain avgörs. Supporterklubben The 1894 Group går nämligen ut med en varning om att man kan komma att lämna Etihad Stadium – mitt under matchen – som en protest mot de höga biljettpriserna.

”Vi har tagit emot mängder av synpunkter från City-fans som anmärkt på att biljettpriserna till PSG-matchen gått över gränsen. Det finns en utspridd oro över att klubben inte längre lyssnar på fansen vad gäller prissättning på matchbiljetter. Någon gång måste vi agera för att få våra röster hörda”, skriver supporterklubben.

”Måste lyssna”

Biljetterna till Citys Champions League-matcher kostade mellan 20 och 40 pund i gruppspelet. De höjdes till mellan 30 och 40 pund till åttondelsfinalen mot Dynamo Kiev och en biljett till kvartsfinalreturen mot PSG kommer att kosta mellan 45 och 60 pund, enligt Viasat Sport.

”Flera City-supportrar har bett oss arrangera protester mot detta. Huruvida det sker i samband med PSG-matchen återstår att se. Vi tror att många kommer invänta resultatet från det första mötet innan de köper sina biljetter. Men vi känner att klubben måste börja lyssna på oss supportrar nu”, skriver The 1984 Group.

Kvartsfinal ett mellan PSG och Manchester City spelas 6 april på Parc des Princes. Returen spelas på Etihad Stadium 12 april.