”Vi spelar fotboll och försöker sprida glädje på det sättet”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:
Zlatan Ibrahimovic blev mållös i matchen mot Monaco.
Foto: AFP
Zlatan Ibrahimovic blev mållös i matchen mot Monaco.

PARIS. Zlatan Ibrahimovic vet hur det är att bo i en stad drabbad av terror – och hur idrotten kan vara en motkraft till terrorn.

Nu väntar landskamp i Turkiet på torsdag.

– Vi spelar fotboll och försöker sprida glädje på det sättet, säger Ibrahimovic till Sportbladet efter PSG:s förlust mot Monaco.

Bråkade med Zlatan – det hände sedan

Efter lördagens terrorattentat i turkiska Istanbul och hotet inför stormatchen Galatasaray mot Fenerbahce i går har diskussionerna om säkerheten höjts ytterligare.

På onsdag ska det svenska landslaget med lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic i spetsen resa till Antalya för en träningslandskamp mot Turkiet dagen därefter.

Zlatan har relativt färskt erfarenhet av att befinna sig i en stad drabbad av terror. När 130 människor dödades i Paris den 13 november förra året var Ibrahimovic i Sverige för play off-mötet med Danmark, men efter matchen berättade han att tankarna ”inte hade varit till 100 procent på matchen”.

På frågan om det är obehagligt att vara idrottare i lägen där en fotbollsmatch så sent som i höstas var mål för attentat i Paris, säger Ibrahimovic till Sportbladet:

– Jag har inte följt det här så mycket. Men vi spelar fotboll och försöker sprida glädje på det sättet.

”Vi saknar målet”

Inför de två träningslandskamperna mot Turkiet och Tjeckien åkte Ibrahimovic och hans PSG på en ovan tvåmålsförlust, när man tog emot tabelltvåan Monaco på Parc des Princes.

Zlatan hade ett mål bortdömt för offside innan Monaco i andra halvlek gjorde två snabba mål. PSG, som redan är klara ligasegrare, förlorade därmed sin första ligamatch på nära två år på hemmaplan.

– Det kändes inte som att vi var aktiva på något sätt. Jag vet inte. Vi saknar målet, säger Zlatan Ibrahimvovic till Sportbladet och fortsätter:

– Hade vi fått det målet jag gjorde, vilket jag inte tror var offside, skumt, så hade vi tänt till tror jag. I stället får vi mål mot oss.

”Ibland går de inte in”

Du bränner två egna chanser i andra halvlek, saknas det en gnutta koncentration när ni vet att ligan är vunnen?

– Nej, herregud, jag försöker alltid göra mål! Ibland går de in, ibland inte.

PSG:s förlust, som var den första på Parc des Princes sedan den 7 maj 2014 då man förlorade mot Rennes med 1–2, innebär att man ligger 22 poäng före tabelltvåan Monaco när sju omgångar av Ligue 1 återstår.

Bråkade med Zlatan – det hände sedan

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.