Ilskan mot kaptenen: Ta av bindeln, clown!

Foto: TT

avAndreas Lillhannus, Pelle Strandman

FOTBOLL

Mauro Icardi är i blåsväder.
Efter att ha blivit omnämnda i argentinarens bok kräver nu Curva Nord, Inters största ultrasgrupp, att 23-åringen avsäger sig ansvaret som lagkapten för klubben.

– Det är inte för vår skull, det är för att Inter helt enkelt inte förtjänar detta, säger gruppen i ett uttalande.

Mauro Icardi har, vid sidan av att ösa in mål i Serie A, nyligen skrivit en bok.

Där nämner han, bland annat, en incident när Inter förlorat mot Sassuolo i början av 2015. Efter matchen gav Icardi sin tröja till en ung supporter, varpå folk från supporterorganisationen Curva Nord slet den ifrån barnet och kastade den tillbaka till spelaren.
Icardi svarade med att konfrontera supportrarna, och skriver i sin bok att han ”sågs på som en hjälte av sina lagkamrater”.

”Han är färdig”

Nu har Curva Nord, Inters största ultrasgrupp, svarat. Och de är inte glada.

– Icardi, som vi ser det, är färdig. Varför skriver han så? Vi är förkrossade, boken förlöjligar oss och är utan tvekan byggd på lögner. Det enda vi ber om är kämparanda på planen och lite ärlighet, medan han ser oss som monster som florerar runt klubben. Någonting är fel i hans huvud, lyder ett uttalande från gruppen enligt Football-Italia.

”Ta av bindeln, din clown!”

I boken skriver Icardi att han ”är redo att göra upp med gruppen”, och att han ”kan hämta 100 kriminella från Argentina som dödar dem på plats”.
Nu kräver Curvan att Icardi avsäger sig ansvaret som lagkapten.

– Det finns inga mer ursäkter. Vi anser att han är för ung, något av en idiot men längst inne en bra kille. Men det är en individ som inte kan bli tillåten att bära Inters lagkaptensbindel. Det är inte för vår skull, det är för att Inter helt enkelt inte förtjänar detta. Du är färdig för oss. Ta av bindeln bara, din clown!

Satte upp hotfull banderoll

I dagens möte med Cagliari fick Icardi en påminnelse om osämjan med fansen. Argentinaren missade en straff grovt i första halvlek och hånades därefter av en stor mängd Inter-supportrar.

Och efter matchen, som Inter förlorade med 2–1, trissades situationen upp ytterligare. Enligt Sky Italia ska ett 40-tal supportrar ha attackerat Icardis bil utanför hans hem och satt upp en hotfull banderol med budskapet: "Vi finns här när dina argentinska vänner kommer. Kommer du varna oss eller göra det som en fegis?".

Sportdirektören i Inter, Piero Ausilio, har meddelat att det i morgon kommer besked huruvida Icardi kan fortsätta som kapten i klubben eller inte.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM